Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul pe care îl primesc rușii din partea poliției, atunci când împlinesc 14 ani. Video
Mesajul pe care îl primesc rușii din partea poliției, atunci când împlinesc 14 ani. Video

Mesajul pe care îl primesc rușii din partea poliției, atunci când împlinesc 14 ani. Video

În România, atunci când cineva împlinește 14 ani își poate face carte de identitate, dar rușii sărbătoresc într-un mod cu totul diferit.

La împlinirea vârstei de 14 ani, rușii sărbătoresc într-un mod inedit. Nu s-a mai văzut până acum așa ceva.

În România, atunci când cineva împlinește 14 ani este un semn de apropiere de maturitate, așadar legea îi permite să dețină o carte de identitate. În Rusia însă, lucrurile nu stau chiar așa.

Forțele de ordine din Moscova le trimit celor care împlinesc 14 ani un „cadou special”. Este vorba despre un mesaj de La Mulți Ani cu totul diferit față de orice tradiție.

Mai exact, autoritățile din Rusia le trimit sărbătoriților un videoclip cel puțin „ciudat”. Videoclipul conține articole de legi care le arată cum ar putea ajunge la închisoare.

Cu alte cuvinte, ce fapte să nu comită pentru a rămâne în libertate.

Cum sărbătoresc rușii când împlinesc 14 ani?

„Ai împlinit 14 ani? Felicitări!”, spune o femeie îmbrăcată în uniformă. Ea ține în mână cu tort cu lumânări în timp ce îi felicită pe sărbătoriți. Videoclipul a fost postat pe Twitter de către Comitetul de Investigații din Rusia.

„Desigur, părinții tăi încă sun responsabili pentru tine, dar de acum și tu poți fi responsabil pentru câteva fapte din Codul Penal”, mai spune femeia din videoclip.

În clip apare și un emoji cu șapcă de polițist ce afișează numere de articole din Codul Penal, în timp ce polițiști în uniformă enumeră infracțiunile care pot aduce anchetarea în justiție a celor de 14 ani, precum crimă, jaf sau șantaj.

De asemenea, adolescenții pot suferi „pedepse severe” pentru terorism, luare de ostatici și viol.

Comitetul de Investigații din Moscova a șters, ulterior, clipul de pe site-ul său, după ce a fost ironizat pe rețelele sociale.

Videoclipul se încheie într-o notă mai fericită: „Viața ta, responsabilitatea ta. Comitetul de Investigații vă urează La mulți ani”.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Social din Moscova a declarat că: „În felul acesta mai mulți oameni vor învăța ce fapte nu este bine să comită”, arată Moscowtimes.