Mesajul lui Nicolae Ciucă! "Reforma administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele principale". Sunt în joc planuri mari

Mesajul lui Nicolae Ciucă! "Reforma administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele principale". Sunt în joc planuri mari Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a mărturisit că reforma administraţiei publice este pe primul loc în programul său de guvernare. Acesta este pregătit să se implice pentru satisfacția și confortul cetățenilor.

Şeful Executivului a avut, marţi, o intervenţie în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR). Nicolae Ciucă a garantat că reforma administraţiei publice reprezintă o prioritate în programul de guvernare.

"Reforma administraţiei publice (...) reprezintă unul din obiectivele principale ale programului de guvernare. Au fost o serie întreagă de activităţi şi de consultări care au vizat elaborarea de noi acte normative, revizuirea celor deja existente, astfel încât să putem să optimizăm şi să actualizăm cultura administrativă, actul guvernamental, actul de administrare la nivel local, să vină în sprijinul cetăţenilor. Practic, ştiţi foarte bine, am discutat şi vom continua să discutăm, este o prioritate şi la nivelul Ministerului Dezvoltării pentru ca procesul acesta de descentralizare a competenţelor către administraţia publică să continue. Este foarte important ca transferul acestor competenţe să se realizeze către nivelul cel mai apropiat de cetăţean, el trebuie să fie beneficiarul acestor demersuri şi măsuri pe care noi trebuie să le luăm împreună", a declarat Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se dorește digitalizarea României

Ciucă a mai precizat că nu a neglijat procesul de digitalizare şi debirocratizare. Proiectul are ca scop modernizarea României pe toate planurile.

"La digitalizare aş dori să vin cu un exemplu cât se poate de elocvent. Nu cu mult timp în urmă, la nivelul Ministerului Dezvoltării a fost testat pentru prima dată partea aceasta de depunere a apelului de proiecte şi de eligibilitate în format digital şi mă refer la proiectul Valul Renovării. Vinerea trecută (...) a fost lansat proiectul (...) şi a funcţionat cât se poate de bine, pentru că, din ultimele date pe care le am, peste jumătate din suma alocată, aproximativ 2,8 miliarde, dacă nu mă înşel, au fost deja accesate, urmând ca, sigur, proiectul să rămână deschis până în luna mai.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

Cert este că acesta reprezintă un pas înainte, reprezintă un model care poate fi împărtăşit la nivelul întregului aparat al autorităţilor centrale şi locale astfel încât să beneficiem de pe urma a tot ceea ce poate să însemne proiectul acesta, programul acesta de digitalizare a României', a afirmat Ciucă.

"Aţi văzut că la nivelul guvernului a fost luată această decizie prin care am emis Ordonanţa de Urgenţă care să asigure predictibilitatea pe un an de zile faţă de evoluţia preţurilor la energie şi gaze. Au fost alocate măsuri atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul privat. Este foarte important să facem în aşa fel încât împreună cu dumneavoastră, autorităţile locale, în acest moment să identificăm toate oportunităţile şi să găsim toate soluţiile pentru a putea să protejăm locurile de muncă, să protejăm economia, să generăm noi locuri de muncă", a spus Ciucă, potrivit Agerpress.