Mama lui Bogdan Gigină spune că la înmormântare, colegii tânărului de 28 de ani i-au precizat că nu-și explică de ce s-a întâmplat accidentul, deoarece acesta rula cu 50-60 km/h. Totuși, ea spune că polițiștii mint și că nu era posibil ca el să fie desfigurat la această viteză.

”Copilul meu, intern, a fost complet distrus, iar asta nu se datora vitezei de 50 km/ h cu, care încercau să ne convingă în nopțile de priveghi. Pe 21 octombrie dimineață, în timp ce copilul meu era reconstruit în morgă ,"ei" declarau "agentul Bogdan – Cosmin și-a pierdut viață, la fluidizarea traficului…". Oameni fără conștiință și fără Dumnezeu… uitați un lucru noi părinții am luat legătură cu Bogdan cu foarte puțin timp înainte de moartea lui. Știam exact de ce avea Oprea nevoie de "coloană oficială". Copilul meu a așteptat în ploaie ore în șir pînă domnul OPREA și-a satisfăcut… poftele…. iar atunci cînd s-a pus istovit în mișcare, copilul meu a fost forțat în condiții de ploaie intensă și noapte să ruleze cu 139 km/h (viteză stabilită în urmă expertizei procuraturii din noaptea accidentului) pentru că Oprea , care nici măcar nu a oprit în momentul accidentului, să ajungă în condiții de maximă siguranță ACASĂ unde copilul meu nu va mai ajunge niciodată. Domnule Oprea cînd dumneavoastră sărbătoreați alături de fiică dumneavoastră , alături de familie sărbătorile de iarnă, noi plîngeam o placă rece în cimitir”, scrie mama polițistului Bogdan Gigină.

Totodată, mama tânărului Bogdan Gigină îl consideră vinovat pe Gabriel Oprea de producerea accidentului, spunând că el a curmat viața ”unui tânăr căsătorit în fața lui Dumnezeu de 1 an” și că a distrus viața părinților lui.

”Simțim că ne prăbușim, simțim că am trăit degeaba… Cosmin era totul, era sensul vieții noastre, soarele nostru, bucuria fiecărei zile. Încearcă să trăiești o zi fără esența vieții tale!”, exclamă femeia îndurerată de moartea fiului ei.

În finalul postării sale, mama fostului polițist afirmă că România este țara în care ”părinții își îngoapă copiii, iar copiii își plâng părinții bolnavi pe paturi de spital unde nu sunt tratați pentru că unii au furat prea mult, bebelușii mor din cauza vaccinurilor, iar bătrânii acestei țări mor de foame”.

Tânărul  poliţist şi-a pierdut viaţa după ce a căzut cu motocicleta din dotare într-o groapă adâncă de trei metri, pe strada Ştirbei Vodă, din Bucureşti, pe 20 octombrie 2015.

El a lucrat 8 ani în cadrul IGPR și ocupa funcția de subinspector.

La scurt timp după moartea sa, bucureștenii au pornit un val de proteste, cuminând cu un protest de amploare în fața Ministerului Afacerilor Interne, la care au participat mii de personae.

De altfel, în urma tragicului accident, fostul vicepremier, Gabriel Oprea, s-a ales cu dosar penal pentru modul în care a folosit resursele Poliţiei Rutiere. Oprea este acuzat că a beneficiat ilegal, de peste 1600 de ori, de coloane oficiale, în calitate de ministru de Interne.