Mesajul Gabrielei Firea pentru femeile abuzate de bărbați. „Nu, domnilor, asta nu e normalitatea!”

Mesajul Gabrielei Firea pentru femeile abuzate de bărbați. „Nu, domnilor, asta nu e normalitatea!” Sursa: arhiva EVZ

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a fost șocată de imaginile cu un bărbat care își lovește violent partenera de viață. Firea solicită autorităților să-l pedepsească pe acest bărbat. Ministrul consideră că acest lucru va fi un exemplu de lecție și pentru cei care au în plan să-și agreseze partenerele de viață.

Gabriela Firea a precizat că s-a simțit indignată și revoltată când a văzut imaginile cu un bărbat din Capitală care-și umilește și abuzează partenera de viață de față cu o altă persoană. Astfel, ministrul Familiei îl consideră pe acel bărbat „o brută”. Imaginile au circulat la liber pe Internet. Acestea au putut fi văzute de oricine, chiar și de copii.

De asemenea, Firea a mai spus că nu îi vine să creadă că pentru unele persoane astfel de gesturi au ajuns un motiv de laudă și că sunt o modă pe rețelele de socializare. În același timp, ea consideră că este la fel de șocant numărul mare de persoane care apreciază și distribuie imaginile de acest gen.

Apelul făcut de Gabriela Firea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea a spus că „în calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse fac un apel către autoritățile competente să ia măsuri în acest caz. Nu mai putem tolera astfel de gesturi reprobabile și cer ca ele să fie pedepsite aspru. Acești agresori, oameni fără pic de morală și frică de Dumnezeu, trebuie să răspundă în fața legii tocmai pentru a oferi un exemplu pentru cei care se gândesc să facă la fel. Mă bucur că Poliția Română a luat imediat atitudine și că a fost deschisă o anchetă, chiar dacă victima nu a depus o plângere, de frică probabil”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În același timp, fostul primar al Capitalei, a mai adăugat că nu va înțelege niciodată de ce pentru unele persoane imaginile cu o femeie bătută par să fie ceva normal. „Nu, domnilor, asta nu e normalitatea!”. De asemenea, ministrul a explicat că sclavia a fost anulată de mult. Nu numai din acest motiv, femeile, partenerele de viață, nu sunt niște obiecte, ci ființe umane cu sentimente, trăiri și simțuri. În acest context, Firea și-a continuat mesajul printr-o trimitere la faptul că violența este arma celor slabi. În același timp, ministerul pe care îl conduce va avem toleranță zero pentru agresori și pentru cei care sunt martori la astfel de abuzuri și nu le declară.

Ce trebuie să facă persoanele abuzate

În încheierea postării, Gabriela Firea a oferit o serie de sfaturi pentru persoanele abuzate. Ea le-a îndemnat pe femei să nu mai sufere în tăcere și să ceară ajutor. De asemenea, există mai multe centre unde femeile pot primi ajutor de specialitate. În aceste locuri, ele vor fi departe de agresori. La nivel național, există 42 de locuințe protejate, câte una în fiecare județ, 20 de centre de recuperare pentru victimele violenței domestice și alte 52 de centre de primire în regim de urgență.