Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul de adio al actriței Emilia Popescu pentru Cornel Patrichi: „Ironiile tale, glumele noastre secrete, poveștile despre iubita ta Cornelia… Îți mulțumesc că m-ai îngăduit”
Mesajul de adio al actriței Emilia Popescu pentru Cornel Patrichi:
„Ironiile tale, glumele noastre secrete, poveștile despre iubita ta Cornelia… Îți mulțumesc că m-ai îngăduit”

Mesajul de adio al actriței Emilia Popescu pentru Cornel Patrichi: „Ironiile tale, glumele noastre secrete, poveștile despre iubita ta Cornelia… Îți mulțumesc că m-ai îngăduit”

Cornel Patrichi, celebrul balerin, coregraf și actor, s-a stins din viață ieri, la vârsta de 72 de ani, măcinat de un cancer necruțător. În amintirea perioadei în care au fost colegi la emisiunea „Dansez pentru tine”, Emilia Popescu i-a dedicat acum, la despărțire, câteva rânduri emoționante.

„Ce privilegiu anii în care am stat la aceeași „masa” cu tine, Cornel! Ce amintiri prețioase mi-ai împărtășit! Amintirile unei lumi care pentru mine era ideală. Amintirile unei lumi populată de artiști excepționali, la care noi doar visam. În care am ajuns! O lume care ne-a primit cu dragoste și căreia ne-am dăruit total!


Ironiile tale, glumele noastre secrete, poveștile despre iubita ta Cornelia… Îți mulțumesc că m-ai îngăduit. Mi-a fost dor. O să-mi mai fie. Ție să-ți fie drumul lin. Și când te întâlnești cu Ștefan Iordache mai repetați dansul din „Ce înseamnă să fii onest” (n.r. comedie de Oscar Wilde), că nu i-a ieșit atunci. Dumnezeu să-ți țină sufletul!”

Cornel Patrichi, alintat „Regele dansului” în comunism, a văzut lumina ochilor la București pe 1 aprilie 1944. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat ca balerin la Teatrul „Constantin Tănase”. La 26 de ani a primit derogare pentru statutul de maistru, devenind astfel și coregraf. A dansat pentru televiziune, dar a jucat și în filme. Era considerat unul dintre cei mai frumoși bărbați ai României comuniste. Fructul iubirii dintre Cornel și Cornelia, tot balerină, se numește Alexandru și locuiește în Italia, regiunea Toscana.

Pe 1 aprilie, Cornel Patrichi împlinise 72 de ani. Fostul balerin va fi înmormântat în Cimitirul din Pipera, Gigi Becali oferind familiei îndoliate un loc de veci.