Evenimentul Zilei > Actualitate > MESAJ IMPORTANT la ceremonia de absolvire a NOILOR OFIŢERI MAI de la Academia de Poliţie. Ministrui Petre Tobă,: „Traversăm o perioadă de schimbare treptată a unei generații”
MESAJ IMPORTANT  la ceremonia de absolvire a NOILOR OFIŢERI MAI de la Academia de Poliţie.  Ministrui Petre Tobă,: „Traversăm o perioadă de schimbare treptată a unei generații”

MESAJ IMPORTANT la ceremonia de absolvire a NOILOR OFIŢERI MAI de la Academia de Poliţie. Ministrui Petre Tobă,: „Traversăm o perioadă de schimbare treptată a unei generații”

La Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” au depus, astăzi, Jurământul de credință 387 de absolvenți. Dintre aceştia, 332 își vor desfășura activitatea în structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Pe fondul plecărilor din sistem a multora dintre ofiţerii care “dictau legea” în MAI, ministrul Pete Tobă a anunţat “valul schimbării”, cu noua generaţie. Un element important în schimbarea de atitudine şi mentalitate din Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră şi Pompieri este faptul că media de vârstă este, acum, de 39 de ani.

Ceremonia de absolvire a promoției de studenți a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din acest an poate însemna un moment de cotitură în mult aşteptata reformă din sânul MAI. 332 de absolvenți de la Poliție, Drept, Jandarmerie, Poliție de Frontieră, Pompieri și Arhivistică au depus astăzi Jurământul de credință, au primit gradul profesional și au fost încadrați în structurile MAI, transmite MAI. 

Prezent la ceremonie, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, ministrul Afacerilor Interne a declarat: “Suntem într-un proces continuu de întinerire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, vârsta medie este de 39 de ani, și traversăm o perioadă de schimbare treptată a unei generații.”.

Încadrarea promoției 2016 vine în contextul în care Ministerul Afacerilor Interne depune eforturi pentru reducerea deficitului de personal, transmite MAI. 

În acest sens, oficialul MAI a adăugat: “Peste 6.000 de angajați și-au încetat anul acesta raporturile de serviciu cu ministerul prin ieșire la pensie. Acești colegi au contribuit la principalele transformări ale Ministerului Afacerilor Interne pornind de la demilitarizarea Poliției, transformările instituționale impuse la aderarea la NATO și UE și terminând cu adaptarea la noile provocări de securitate generate de accentuarea fenomenului terorist și a migrației ilegale în spațiul European”.

Dintre cei 332 de absolvenți, 173 sunt la Facultatea de Poliție, 24 la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, 30 la  Facultatea de Poliție de Frontieră, 45 la Facultatea de Jandarmi, 34 la Facultatea de Pompieri și 26 de subofițeri care au efectuat studiile de licență la frecvență redusă. De asemenea, 12 absolvenți au optat pentru Facultatea de Arhivistică. 

Pe lângă studenții care își vor desfășura activitatea în MAI au mai absolvit Academia de Poliție și studenți specializați pentru Administrația Națională a Penitenciarelor (30), Serviciul de Protecție și Pază(6) și inspectoratele de pompieri din Republica Moldova (4), respectiv sistemului penitenciar din Republica Moldova(3).

Ministrul Petre Tobă le-a transmis absolvenților: “Să fiți corecți în aplicarea legii, să aveți inițiativă, să fiți curajoși și demni pentru că aceste calități vă vor ajuta în carieră (…). Vă așteaptă multă muncă, riscuri și provocări, dar și satisfacții pe măsură. Vă cer să puneți în practică cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studii, să aduceți un suflu nou în instituție și să vă ridicați la cerințele noilor locuri de muncă.” 

Şefii de promoţie

La ceremonia de astăzi au participat secretarii de stat din MAI, șefii Poliției Române, ai Jandarmeriei Române, ai Poliției de Frontieră Române și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, conducerea Academiei de Poliție și reprezentanți ai organizațiilor profesionale și sindicale din MAI.

Liviu Ţigănescu este şeful de promoţie al Facultăţii de Poliţie, absolvind Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” cu media 9,88. 

Şefa de promoţie a Facultăţii de Ştiințe Juridice și Administrative este Alina Nicoleta Ungureanu care a obţinut media 9,82, iar la Facultatea de Poliţie de Frontieră şef de promoţie este Claudiu Daniel Blocău, cu media 9,39. 

De asemenea, la Facultatea de Jandarmi şeful promoţiei – Daniel Sorin Popa, a obţinut media 9,11, şeful promoţiei de la Facultatea de Pompieri – Samuel Bilă a obţinut media 9,68, iar la Facultatea de Arhivistică, şefa promoţiei este Mihaela Loredana Vlad care a obţinut media 9,76.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: