Evenimentul Zilei > International > Merkel este în culmea fericirii. „Un german în fruntea executivului european. Mă bucur pentru asta”
Merkel este în culmea fericirii. „Un german în fruntea executivului european. Mă bucur pentru asta”

Merkel este în culmea fericirii. „Un german în fruntea executivului european. Mă bucur pentru asta”

După ce Parlamentul European a ales-o marţi în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene pe Ursula von der Leyen, cancelarul german Angela Merkel a felicitat-o afirmând că este o europeană „convinsă şi convingătoare".

Merkel a mai spus că este satisfăcută că o reprezentantă a Germaniei preia conducerea executivului european.

„Cu ea, pentru prima dată va fi o preşedintă a Comisiei Europene şi, după peste 50 de ani, un german în fruntea executivului european. Mă bucur pentru asta, deoarece ea va fi o şefă europeană convinsă şi convingătoare a Comisiei Europene”, a declarat cancelarul german într-un comunicat.

„Ea urmează să abordeze cu multă vigoare provocările cu care ne confruntăm ca Uniune Europeană”, a adăugat Angela Merkel.

„Chiar dacă pierd astăzi un ministru de lungă durată, câştig un nou partener la Bruxelles. Mă bucur deci pentru o bună cooperare”, a mai spus cancelarul german.
De asemenea, ministrul german de externe, social-democratul Heiko Maas, a felicitat-o, de asemenea, pe Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter, salutând discursul său în care „a promis o Uniune Europeană unită şi puternică, asupra căreia dorim să lucrăm împreună. Este timpul să privim spre viitor, pentru că lumea nu aşteaptă Europa”.

Jurnalul popular Bild şi-a exprimat, la rândul său, satisfacţia titrând pe prima pagină: „Ja, ja, ja, Ursula!”.

Parlamentul European a ales-o marţi în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene pe Ursula von der Leyen, care îşi va începe mandatul de cinci ani pe 1 noiembrie 2019.

Din 733 de voturi exprimate, un singur vot a fost invalidat. 383 de eurodeputaţi au votat pentru, 327 împotrivă, iar 22 s-au abţinut, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: