Evenimentul Zilei > International > Merkel consideră „problematică” suspendarea contului de Twitter al lui Trump
Merkel consideră „problematică” suspendarea contului de Twitter al lui Trump

Merkel consideră „problematică” suspendarea contului de Twitter al lui Trump

LA LIBRE BELGIQUE. Cancelarul german, Angela Merkel, consideră "problematică" închiderea de către mai multe reţele de socializare, printre care Twitter, a conturilor preşedintelui american, Donald Trump, a arătat luni purtătorul ei de cuvânt.

„E posibil să intervii în libertatea de exprimare, dar potrivit limitelor definite de legislator, nu prin decizia unei conduceri a unei companii”, a explicat Steffen Seibert într-o conferinţă de presă, adăugând: „De aceea, cancelarul vede ca problematic faptul că au fost închise definitiv conturile preşedintelui american pe reţelele de socializare”.

Twitter a suspendat permanent vineri contul lui Donald Trump, la două zile după răscoalele susţinătorilor săi care au invadat Capitoliul timp de mai multe ore.

Facebook şi alte servicii, ca Snapchat sau Twitch, au suspendat şi ele profilul locatarului de la Casa Albă pe o durată nedeterminată.

„Libertatea de exprimare este un drept fundamental de importanţă elementară”, a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului german.

Or, dacă platformele „au o foarte mare responsabilitate” şi „nu trebuie să stea fără să reacţioneze” faţă de conţinuturile pline de ură sau violente, ar trebui să-i revină sarcina legislatorului să „definească un cadru în care comunicarea pe reţelele de socializare sa se poată face”, a adăugat el.

Seibert a aprobat eforturile companiilor de a însoţi mesajele lui Trump de adnotări, în special privind veridicitatea lor, adăugând că „minciunile şi incitările la violenţă sunt evident fundamental problematice”.

Anunţul Twitter a determinat diferite reacţii politice

Comisarul european Thierry Breton şi-a exprimat luni „perplexitatea” după decizia „fără control legitim şi democratic” a reţelelor de socializare. Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a estimat şi el că „reglementarea giganţiolor din domeniul digital nu se poate face de către oligarhia digitală însăşi”.

În Statele Unite, eliminarea lui Donald Trump de pe principalele reţele a produs indignarea apropiaţilor preşedintelui republican. (Rador)

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: