Merkel, către Putin: Referendumul prevăzut în Crimeea este "ilegal"

Merkel, către Putin: Referendumul prevăzut în Crimeea este "ilegal"

Cancelarul german, Angela Merkel a avut o discuţie telefonică, duminică, cu preşedintele rus Vladimir Putin şi i-a transmis că referendumul prevăzut în Crimeea este "ilegal", a anunţat purtătorul său de cuvânt Cancelarul german, într-un comunicat citat de Mediafax.

"Cancelarul i-a transmis cu forţă poziţia germană afirmând că pretinsul referendum din 16 martie privind Crimeea este ilegal. Organizarea sa este contrară Constituţiei ucrainene şi dreptului internaţional", a declarat purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert. De altfel, sâmbătă, în cursul unei conversaţiei telefonice de aproximativ 20 de minute, şeful Pentagonului a reafirmat "angajamentul ferm al Statelor Unite pentru susţinerea poporului ucrainean, a suveranităţii şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Militarii ucraineni "nu au permis escaladarea situaţiei" în momentul ocupării Crimeei de către forţe ruse, a apreciat şeful Pentagonului, lăudând reţinerea lor, potrivit purtătorului de cuvânt.

Întrebat dacă are informaţii despre numărul total al militarilor ruşi mobilizaţi în Crimeea, John Kirby a declarat că "estimările ajung până la 20.000 de bărbaţi". El nu a precizat dacă aceste estimări includ contingentul rus staţionat la baza din Sevastopol înainte de începutul crizei.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu numărul lor este important, ci ceea ce fac. Ei încalcă flagrant numeroase obligaţii internaţionale ale Rusiei", a insistat el, evocând acţiuni de blocare a unor baze navale ucrainene. CITIŢI ŞI:

  • "Lupii nopţii", armata de motociclişti a lui Putin merge în Crimeea | GALERIE FOTO