Evenimentul Zilei > Social > Memoria EVZ. Stripteuzele din București îl citeau pe Ienăchiță Văcărescu
Memoria EVZ. Stripteuzele din București îl citeau pe Ienăchiță Văcărescu

Memoria EVZ. Stripteuzele din București îl citeau pe Ienăchiță Văcărescu

Viața mondenă a Capitalei nu era exploarată profesionist, acum 20 de ani, ca astăzi. Practic, reporterii ediției de prânz a EVZ, așa-numita „Bulină albastră”, au fost precursorii paparazzi-lor tabloidelor de acum.

După ce umblau toată noaptea prin toate night-club-urile și discotecile în vogă ale Bucureștiului, ziariștii EVZ de pe atunci aduceau la redacție informații care făceau deliciul cititorilor noștri, care citeau ziarul în metrou sau troleu, în drum spre serviciu. O astfel de știre a fost cea cu Ramona, o stripteuză-vedetă a celebrului „Sexy-Club”, primul local de acest gen apărut în Europa de est. În naivitate a ei, și obișnuită să fie de acord cu orice întrebare i se pune, Ramona, originară din Onești – pepinieră atât ieri, cât și azi – de dame de de companie pentru domni generoși, le-a declarat reporterilor EVZ că numele lui Ienăchiță Văcărescu îi spune ceva… De unde și titlul!

INFO

Clubul de streap-tease „Sexy-Club” s-a închis cu 13 ani în urmă. Costel Constantin, patronul său, a fost anchetat o perioadă pentru șantaj, dar dosarul s-a închis favorabil lui. Stripteuzele sale s-au răspândit în toată Europa.

CV

Mihnea-Petru Pârvu este reporter tot la „Evenimentul zilei”, unde scrie cu predilecție reportaje, iar Bogdan Atanasiu este bancher la o importantă bancă. Fotoreporterul Gabi Boholț este fotograf profesionist și are propriul studio.