Evenimentul Zilei > Social > Memoria EVZ. Gianni Versace, executat cu două gloanțe în cap
Memoria EVZ. Gianni Versace, executat cu două gloanțe în cap

Memoria EVZ. Gianni Versace, executat cu două gloanțe în cap

Pe 15 iulie 1997, întreaga lume a fost şocată la aflarea veştii că unul dintre cei mai mari creatori de modă a fost omorât.

 Gianni Versace a fost împușcat mortal în fața vilei sale din sudul orașului Miami. Martorii susţin că, în momentul crimei, acesta se întorcea acasă de la un restaurant din apropiere, unde fusese să ia micul dejun. Exact când a ajuns în faţa reşedinţei, un tânăr de numai 25 de ani s-a apropiat de el şi l-a împuşcat în ceafă, de la mică distanţă, cu un pistol, după care a fugit. La câteva ore de la crimă, într-o parcare subterană, la doar câţiva metri de vila lui Versace, au fost găsite hainele purtate de asasin.

Anchetatorii au mai găsit şi un rucsac de culoare neagră, despre care se presupune că ar aparţine criminalului. Născut în 1946 la Reggio Calabria, în sudul Italiei, Gianni Versace a intrat în afaceri de tânăr. La numai 25 de ani și-a deschis primul magazin de confecții, la Milano, ajutat fiind de sora sa. Faimosul stilist, care în copilărie visase să devină pianist, a reușit să strângă, în cei peste 20 de ani de carieră, 483 de milioane de dolari. Faptul că era homosexual nu l-a împiedicat să fie prieten apropiat cu cele mai frumoase fotomodele din lume: Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Carla Bruni, Karen Mulder.

INFO

După moartea regretatului creator de modă, de afacere s-a ocupat sora acestuia, Donatella Versace. Aceasta are doi copii, Allegra şi Daniel. Cea mai mare parte a averei o va moşteni nepoata lui Gianni Versace.

CV

Bogdan Cristescu a fost autorul articolului semnat în iulie 1997. A fost jurnalist la „Evenimentul zilei”.