Membrii campaniei prezidențiale a lui Kanye West din 2020 susțin că au fost furați bani din contul său

Membrii campaniei prezidențiale a lui Kanye West din 2020 susțin că au fost furați bani din contul său Sursa: Starstock | Dreamstime.com

Visele prezidențiale ale rapperului Kanye West s-au prăbușit în 2020, după ce artistul câștigător al premiului Grammy nu a reușit să se califice pentru buletinele de vot ale majorității statelor și a câștigat doar în nord 66.000 de voturi.

Furtul din timpul campaniei

Doi ani mai târziu, comitetul de campanie al lui Kanye West – încă existent din punct de vedere tehnic – s-a lovit de o altă problemă: furtul. Membrii din campania lui West au recunoscut într-o scrisoare către Comisia Electorală Federală că cineva cu acces la contul bancar al campaniei, dar care nu este afiliat campaniei în sine, a furat 3.999 de dolari din fonduri de campanie pentru a plăti facturile cardului de credit.

Furturile au avut loc la sfârșitul lui 2021 și începutul lui 2022. „S-a stabilit că plata pentru 1474 de dolari pe 12/9/21, 1280 de dolari pe 8/2/22 și 1245 de dolari pe 22/2/22 a fost o situație de fraudă externă”, se arată în scrisoare. „După investigare, s-a stabilit că o persoană care nu are legătură cu campania a accesat un cont de campanie pentru a-și finanța propriul card de credit”.

Scrisoarea mai spunea că întreaga campanie a lui West a căutat, dar nu a putut primi banii înapoi de la First Bank of Wyoming, unde campania avea un cont. „Banca nu a putut anula tranzacțiile în cauză din cauza modului în care acestea au fost prezentate la plată”, a scris campania FEC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această explicație nu a fost, totuși, suficient de bună pentru autoritățile de reglementare FEC, care joi au remarcat într-o scrisoare către campania West că au nevoie de mai multe detalii - în special despre o sumă de 2.525 de dolari pe care campania a descris-o drept „Clarificare necunoscută în așteptare”.

„Vă rugăm să furnizați orice informații suplimentare pe măsură ce acestea devin disponibile”, a scris Michael Dobi, oficial FEC. „Deși Comisia poate lua măsuri legale suplimentare cu privire la această aparentă utilizare necorespunzătoare a fondurilor Comitetului, orice informații suplimentare clarificatoare pe care le puteți furniza vor fi luate în considerare.”

Realegerea lui Trump

Campania Kanye 2020 mai avea 392.000 de dolari în numerar la 31 martie, conform înregistrărilor FEC. Furtul de la comitetele de campanie politică la nivel federal este mai frecvent decât își dau seama mulți americani. Insider a raportat anul trecut că hoții au lovit zeci de comitete politice în timpul ciclului electoral din 2020, ridicând în mod colectiv peste 2,7 milioane de dolari.

Un reprezentant al West – cunoscut și sub numele de Ye – nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. Dar, după cum afirmă versurile piesei lui West „Heaven and Hell”: „Bărbații merg la muncă, unii se duc să fure / Toată lumea trebuie să își câștige existența”.

În ceea ce-l privește pe West, o investigație de la The Daily Beast a constatat anterior că întreaga sa campanie a fost condusă în mare parte de agenți GOP, cu scopul de a-l realege pe președintele Donald Trump în funcție, potrivit Business Insider.