Regina Elisabeta a dat o declarație la sfârşitul întâlnirii de două ore şi jumătate la Sandringham, unde a participat alături de principele Harry pentru a discuta termenii Meghxit-ului. Dialogul a avut loc în prezenţa tatălui, principele Charles şi a fratelui, principele William.

Dacă la o primă lectură Suverana pare să accepte de bunăvoie ca Harry şi Meghan să meargă pe drumul lor, chiar dacă arată că-i displace hotărârea acestora, trebuie citit printre rânduri că ceea ce s-a petrecut cu adevărat la Sandringham la întâlnirea la vârf, nu s-a terminat în niciun caz.

Noi decizii, de fapt, după cum se citeşte în comunicatul Reginei la final, vor fi luate în următoarele zile, având în vedere că demisia unui senior-regal este o chestiune delicată cu multe puncte de luat în considerare.

În aşteptarea descoperirii acestor noi puncte, aceste noi acorduri de luat între perechea rebelă şi monarhia engleză, declaraţia de presă a Reginei este trecută prin „raze X” de media din toată lumea care încearcă să înţeleagă ce altceva a anume a dorit Suverana să comunice lumii, neexplicit, dar cu siguranţă foarte subtil.

Primele indicii

Şi în timp ce toţi sunt la vânătoare de indicii, cercetând atent cuvânt cu cuvânt comunicatul, iată că apare Express care subliniază: „chestiunea cea mai notabilă a declaraţiei lăsată de Regină este că în tot documentul se referă la ei doar ca Harry şi Meghan” şi nu foloseşte deloc vreun titlu regal înaintea numelor lor. Nu se citeşte nicăieri cuvintele Ducii de Sussex. Nici nu se vorbeşte de Alteţele Regale. Iar aceasta ar putea fi un indiciu perfect pentru viitorul care-i aşteaptă pe cei doi.

Mai pot folosi în scop comercial „Sussex Royal”?

Potrivit tabloidelor, cei doi ar fi pierdut titlul de „Sussex” pentru a împiedica să fie folosit comercial cum aveau ei de gând, după ce au înregistrat bandul „Sussex Royal” pentru sute de tipologii de produse. „Pe de altă parte, britanicii – notează tabloidul – au pretins cu glas puternic ca celor doi doi să li se retragă titlul nobiliar, având în vedere că doreau să fie consideraţi în mod privilegiat regali fără să-şi îndeplinească obligaţiile şi responsabilităţile şi n-aveau intenţia să le mai plătească taxele, aşa cum vor face cetăţenii canadieni dacă ar trebui să fie obligaţi să plătească pentru securitatea lui Harry, Meghan şi Archie, ei făcând parte din Commonwealth”.

De ce au ales Canada şi nu Los Angeles?

Dacă, în schimb, cei doi s-ar fi mutat în oraşul de origine şi cel mai iubit de Meghan Merkle, Los Angles, în Statele Unite, „ar fi trebuit să plătească din propriul buzunar bodyguarzi  aşa cum fac toate celebrităţile care locuiesc în Mecca cinematografului şi care pentru propria siguranţă angajează chiar ex agenţi Mossad” . Dar, în mod inteligent, concluzionează tabloidul, au ales Canada pentru a fi scutiţi de această cheltuială”.