Înfrângerea lui Meghan Markle la Înalta Curte a fost marcată vineri de un „dezastru” și o „umilire” după ce a pierdut prima rundă a bătăliei sale legale cu Mail.

Aşadar, Daily Mail a câștigat prima rundă la Înalta Curte cu fosta ducesă de Sussex, după publicarea unei scrisori pe care Meghan i-a trimis-o tatălui său Thomas Markle. Meghan a dat în judecată editorul britanic Associated Newspaper pentru cinci articole publicate în Mail-ul de duminică și trei în Mail Online, februarie 2019.

Articolele reproduceau extrase din scrisoarea scrisă de mână de către Ducesa de Sussex şi trimisă tatălui ei în august 2018.
În urma hotărârii Înaltei Curți, un purtător de cuvânt al casei de avocatură Schillings, care acționează în numele Ducesei de Sussex, a declarat: „Hotărârea de astăzi arată foarte clar că elementele de bază ale acestui caz nu se schimbă și vor continua să avanseze”.

Decizie suspectă

Ei au adăugat: „În timp ce judecătorul recunoaște că există o cerere pentru încălcarea vieții private și a drepturilor de autor, suntem surprinși să vedem că hotărârea sa sugerează că un comportament necinstit nu este relevant”.

În timpul audierii, judecătorului i s-a spus că scrisoarea a fost publicată de Associated Newspapers pentru a satisface „curiozitatea” cititorilor, pe care a „generat-o în mod deliberat”.

Avocații care o reprezintă pe Meghan au spus că editura, printr-o serie de articole, „a stârnit” disputa dintre ea și tatăl ei.

Audierea preliminară în acest caz a fost realizată de la distanță săptămâna trecută, judecătorul ţinând audierile de la Royal Courts of Justice (Curtea Regală de Justiție) din Londra, în timp ce avocații și jurnaliştii participau de la distanță din cauza pandemiei coronavirusului. Dar lupta continuă. Meghan este decisă să îşi câştige liniştea în instanţă.

Iar Harry, de asemenea, a declarat că nu doreşte ca el şi familia sa să aibă soarta mamei sale care a fost vânată de tabloide până la ultima suflare pe care şi-a dat-o în acel accident de maşină care a şocat planeta.