Evenimentul Zilei > Monden > Meghan și Harry continuă să facă victime. Un celebru prezentator a părăsit emisiunea
Meghan și Harry continuă să facă victime. Un celebru prezentator a părăsit emisiunea

Meghan și Harry continuă să facă victime. Un celebru prezentator a părăsit emisiunea

Sharon Osbourne a părăsit emisiunea "The Talk", un celebru talk-show american, după o dispută aprinsă despre rasism care a avut loc la începutul acestei luni într-un episod difuzat în direct.

Sharon Osbourne i-a luat apărarea prezentatorului TV Piers Morgan, care a criticat în termeni foarte aspri interviul intens mediatizat acordat de prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, jurnalistei americane Oprah Winfrey.

Soţia rockerului Ozzy Osbourne a fost la rândul ei criticată de o altă prezentatoare a emisiunii „The Talk”, Sheryl Underwood, care a acuzat-o pe Sharon spunând că declaraţia ei despre Piers Morgan oferă „o validare” a opiniilor rasiste.

Postul de televiziune CBS a suspendat emisiunea „The View” până la finalizarea unei anchete interne.

Într-o declaraţie publicată vineri, CBS afirmă că evenimentele petrecute în episodul difuzat pe 10 martie „au fost supărătoare pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru publicul care urmărea emisiunea de acasă”.

Potrivit aceluiaşi comunicat de presă, comportamentul manifestat de Sharon Osbourne faţă de celelalte prezentatoare ale emisiunii „The View” „nu se aliniază cu valorile noastre în privinţa respectului de la locul de muncă”.

Meghan și Harry continuă să facă victime

Ancheta internă nu a descoperit, precizează postul CBS, nicio dovadă care să sprijine declaraţia făcută de Sharon Osbourne, conform căreia acea discuţie în contradictoriu ar fi fost „orchestrată” de către producătorii emisiunii „The View”.

Reprezentanţii CBS recunosc totuşi faptul că postul TV, echipa din studio şi producătorii acestui talk-show sunt „vinovaţi pentru ceea ce s-a petrecut în timpul emisiunii”, deoarece „era evident că prezentatoarele nu au fost pregătite într-un mod corespunzător de echipa tehnică pentru o discuţie atât de complexă şi de sensibilă despre chestiunea rasială”.

Disputa din timpul emisiunii „The Talk” s-a produs după ce ducele şi ducesa de Sussex au acordat un interviu exploziv celebrei jurnaliste americane Oprah Winfrey la începutul lunii martie.

În acel interviu, Meghan a spus că sănătatea ei mintală a avut de suferit şi că a avut gânduri suicidare în perioada în care a deţinut funcţia de membru cu rol activ în cadrul familiei regale britanice.

La o zi după difuzarea acelui interviu pe 7 martie, Piers Morgan a declarat în faţa spectatorilor care urmăreau emisiunea matinală „Good Morning Britain” că nu crede „niciun cuvânt” din afirmaţiile făcute de Meghan.

Și-a apărat prietenul

Comentariile sale au fost aspru criticate şi au dus la plecarea lui Piers Morgan din acel show matinal difuzat de postul britanic ITV.

Sharon Osbourne, în vârstă de 68 de ani, a fost una dintre primele persoane care şi-au exprimat sprijinul faţă de bunul ei prieten Piers Morgan, argumentând că acesta are dreptul de a-şi exprima propriile opinii.

„Piers Morgan, sunt alături de tine. Rămân alături de tine. Oamenii uită că tu eşti plătit pentru opiniile tale şi că tu spui pur şi simplu partea ta de adevăr”, a scris Sharon Osbourne pe Twitter.

Atunci când Sheryl Underwood a adus în discuţie acel mesaj de pe Twitter într-un episod al emisiunii „The Talk”, Sharon Osbourne a făcut următoarea declaraţie: „Simt că sunt pe cale să fiu pusă pe scaunul electric, pentru că am un prieten despre care mulţi cred că este rasist, aşadar acest lucru mă face şi pe mine rasistă”.

Sharon Osbourne a provocat-o apoi pe Sheryl Underwood, care este o femeie de culoare, să precizeze momentul în care l-a auzit pe Piers Morgan „spunând lucruri rasiste”.

Sheryl Underwood a răspuns astfel: „Nu cuvintele sale exacte au fost rasiste, ci implicaţiile lor şi reacţia lui”.

”Mielul sacrificat”

Sharon Osbourne a dat ulterior publicităţii o declaraţie în care a prezentat scuze oficiale, spunând că s-a simţit „orbită” şi că a permis „fricii şi ororii de a fi acuzată că ar fi rasistă să preia controlul”.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută în emisiunea „Entertainment Tonight”, Sharon Osbourne a sugerat ipoteza conform căreia a fost „supusă unei înscenări”, devenind „mielul sacrificat”, şi că nu a fost suficient de bine pregătită de producătorii emisiunii „The Talk”.

Ea nu a făcut deocamdată nicio declaraţie despre anunţul făcut de postul CBS referitor la plecarea sa din emisiunea „The Talk”.

Sharon Osbourne, soţia rockerului Ozzy Osbourne, a fost jurat în emisiunea „The X Factor” şi în alte show-uri TV populare. Ea era coprezentatoare a talk-show-ului „The Talk” încă de la debutul acestei emisiuni, care a fost lansată în urmă cu 11 ani.