Afirmația lui Meghan Markle potrivit căreia nunta sa a generat 1 miliard de lire sterline pentru economia Regatului Unit a fost respinsă de Graham Smith care a spus: „Nunta a fost o pierderea netă pentru Marea Britanie”. 

Directorul general al Organizației Republica, Graham Smith (Organizaţia Republica este un grup de presiune republican britanic care pledează pentru înlocuirea monarhiei Regatului Unit cu o republică. Este o organizație membră a Cauzei comune (alianța mișcărilor republicane din Commonwealth), a declarat pentru Express că nu există dovezi care să ateste faptul că nunta prințului Harry și Meghan Markle au oferit un impuls economic Marii Britanii, în ciuda afirmațiilor făcute de Ducesa de Sussex.

Smith: nunta Ducelui și Ducesei de Sussex a fost o „pierdere netă” pentru contribuabilii din Marea Britanie

Smith a spus: „„Nu există dovezi că monarhia aduce bani vreodată din turism – cum a afirmat Meghan sugerând că au venit mulţi turişti în Regat cu oaczia nunţii sale.  Ideea că nunta ei a adus 1 miliard de lire sterline este ficțiune pură. Nu există nici o dovadă care să susțină acest lucru. A fost o pierdere netă pentru contribuabilii britanici și să încerce să justifice cheltuirea banilor publici la nunta ei, făcând aceste declaraţii destul de ciudate este doar un alt semn cu privire la dreptului lor”.

La începutul acestei săptămâni, un comentator regal a declarat că Meghan Markle a fost avertizată cu privire la căsătoria cu prințul Harry de prietenii ei. În timpul podcastului – Royally Obsessed – Rachel Bowie și Roberta Fiorito au discutat despre căsătoria lui Meghan Markle cu Prințul Harry .

Bowie a pus problema în dezbatere dacă tragedia care a implicat-o pe prințesa Diana este vie în mintea ducesei de Sussex dându-i tot felul de temeri. Fiorito i-a răspus: „Chiar nu avea idee în ce intra? Nu ştia  că se va afla sub microscop, şi nu va mai avea libertate?”

Bowie a continuat: „Mă tot gândesc la faptul că în documentarul ITV pe care Harry și Meghan l-au făcut anul trecut, atunci când Meghan a menționat că mulți dintre prietenii ei îi spuneau să nu se căsătorească cu prințul Harry,  se gândea la Diana când a spus asta?”, a concluzionat experta, potrivit tabloidului britanic.