Evenimentul Zilei > International > Meghan Markle cutremură Casa Regală. Regina convoacă Consiliul de Familie
Meghan Markle cutremură Casa Regală. Regina convoacă Consiliul de Familie

Meghan Markle cutremură Casa Regală. Regina convoacă Consiliul de Familie

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a convocat luni pe prințul Harry într-o încercare de rezolvare a crizei declanșate de anunțul cuplului Harry-Meghan Markle de a renunța la obligațiile princiare.

Harry se va întâlni cu bunica sa, în prezența prințului Charles și a fratelui său, prințul William, la reședința suveranei din Sandrigham, în estul Angliei, arată presa britanică.

Meghan Markle, plecată în Canada, va participa la consiliu prin telefon.

Printre subiectele aflate pe agendă, se vor afla suma de bani pe care prințul Charles o atribuie cuplului rebel din rezerva sa personală, chestiunea titlurilor regale și aria tranzacțiilor comerciale pe care Harry și Meghan vor avea dreptul să le facă, scrie Sunday Times.

Prințul Harry, soția sa, Meghan Markle și fiul lor Archie au petrecut Crăciunul în Canada, și fosta actriță americană s-a reîntors aici săptămâna aceasta.

Cei doi își luaseră o vacanță prelungită pentru a ieși din lumina reflectoarelor, după ce și-au afișat dezgustul față de criticile presei britanice la adresa capriciilor lui Meghan și a stilului său de viață luxos.

Fără a fi consultată și, potrivit ziarelor britanice, „întristată”, Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani, a cerut membrilor familiei să găsească în zilele următoare o „soluție” față de dorința nepotului ei, al șaselea în ordinea succesiunii la tron, de a-și câștiga independența financiară și de a trăi o parte din an în America de Nord.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.