Medvedev, împotriva extinderii NATO

Medvedev, împotriva extinderii NATO

Noul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului britanic Financial Times, că nu vede cu ochi buni aderarea Ucrainei şi Georgiei la NATO, o mişcare care ar putea afecta securitatea europeana.

"Nu suntem deloc încântaţi de situaţia creată în jurul celor două state. Este chiar extrem de supărător pentru structura securităţii europene", a declarat acesta.

Medvedev cere ţărilor membre NATO să nu promită celor doua state primirea în această organizaţie. El a explicat că Rusia nu poate fi încântată ca un bloc militar căruia nu îi aparţine, să se apropie prea mult de graniţele sale.

Subiectul aderării la NATO a Georgiei şi Ucrainei, doua foste state sovietice, va fi discutat la Summitul NATO de la Bucureşti, din perioada 2-4 aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, liderul rus a subliniat, în interviu, că Moscova doreşte restabilirea cooperării cu Marea Britanie, fără condiţii prealabile. "În urma alegerii mele ca preşedinte, unul dintre primele mesaje de felicitare a venit de la premierul Gordon Brown. Suntem dispuşi să relansăm parteneriatul în regim normal", a subliniat Dmitri Medvedev.

Relaţiile ruso-britanice au devenit tensionate în urma mai multor scandaluri, printre care otrăvirea la Londra a fostului agent rus Aleksandr Litvinenko sau închiderea birourilor British Council din Rusia.

(13:13)