Evenimentul Zilei > Social > Medicul Virgil Musta: Trebuie să alegem între ce putem salva și ce nu
Medicul Virgil Musta: Trebuie să alegem între ce putem salva și ce nu

Medicul Virgil Musta: Trebuie să alegem între ce putem salva și ce nu

Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă, spune cunoscutul medic timișorean.

În condițiile creșterii numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în România, medical Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, este de părere că numai măsuri radicale pot preveni această creștere.

Virgil Musta a declarat că, în opinia sa, astfel de măsuri trebuie să includă în principal un blocaj total de două sau trei săptămâni, dar că acest lucru este mai greu de realizat.

Întâi pentru că industria ar fi afectată. Și doi la mână, pentru că este an electoral.

„Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… Şi poate gândit foarte bine… Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta pentru news.ro.

„Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici”

Potrivit medicului timișorean, explozia de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 din ultima vreme este din cauza că oamenii nu respectă măsurile de protecție, în ciuda numeroaselor apeluri făcute de autoritățile medicale și de conducerea țării

„Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm”, a declarat Musta.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: