Medicul Adrian Marinescu, noi informații despre Florin Piersic: „E un pacient fragil”

Medicul Adrian Marinescu, noi informații despre Florin Piersic: „E un pacient fragil” Actorul Florin Piersic; Sursa foto: Arhiva EVZ

În fiecare zi apar noi informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Cu toate că medicii de la Spitalul Foișor, acolo unde este internat marele actor, se arată de la zi la zi mai optimiști cu privire la evoluția sa, medicul Adrian Marinescu precizează că trebuie avut în vedere că maestrul este „un pacient fragil”.

Medicul Adrian Marinescu, noi informații despre Florin Piersic

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Marinescu, a oferit mai multe detalii despre starea lui Florin Piersic, cum este tratat și ce factori se iau în vedere de medicii de la Spitalul Foișor.

Actorul s-ar ridica deja singur la marginea patului, însă nu trebuie pierdut din vedere că marele actor are o vârstă înaintată.

„Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme. Îmi doresc din tot sufletul să fie bine şi în  direcţia asta toată echipa medicală care a fost încă de la început, vorbesc de partea de la Bucureşti, îşi doreşte ca supravegherea permanentă să ducă la un deznodământ mai mult decât fericit.

Ne puteți urmări și pe Google News

E ceea ce ne dorim. Trebuie lucrat pas cu pas. Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a declarat medicul Adrian Marinescu, marţi seară, la Medika TV.

Adrian Marinescu

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Va ajunge să meargă fără sprijin”

În ceea ce privește dispozitivul care i-a fost montat în timpul intervenției de acum câteva zile, medicul Adrian Marinescu a precizat că actorul va ajunge în timp să „meargă fără sprijin:

„Nu înseamnă că dacă nu e proteza definitivă lucrurile nu pot să meargă la perioada de recuperare pentru că nu numai că se ridică la marginea patului, cu sprijin poate să stea în picioare.Lucrurile vor merge mai departe. Printre primele întrebări ştim care a fost sau bănuim care a fost, a întrebat când voi ajunge pe scenă. Şi a fost şi mai interesant că îşi punea problema <bine, dar trecerea de la o scenă la alta cum se va face dacă o să  am cârjă sau un dispozitiv de sprijin, că nu e în regulă>. sigur că nu aşa se va pune problema şi că va ajunge să meargă fără sprijin, sperăm să fie o evoluţie bună”, a spus Marinescu.

Florin Piersic se recuperează încă de pe acum

Medicul susține că recuperarea actorului a început încă de pe acum, având în vedere și informațiile oferite de reprezentanții Spitalului Foișor:

„Recuperarea e încă de acum. Recuperarea înseamnă  evoluţia bună în sine. Sunt nişte paşi în direcţia asta şi sunt toate manevrele şi procedurile specifice într-un loc unde e supravegheat sută la sută. Dacă ne întrebăm când va merge, se va întâmpla treptat. Eu nu îmi fac  probleme că nu se întâmplă o evoluţie bună din punctul ăsta de vedere, pe mine mă interesează să nu apară alte complicaţii, să nu apară alte probleme, să nu fie lucuri imprevizibile”, a precizat Marinescu.

Totodată, medicul Adrian Marinescu precizează că totul depinde de modul în care va evolua starea de sănătate a actorului:

„Depinde de evoluţie. Deocamdată vorbim de momentul post-operator, de partea legată de recuperarea post operatorie. E clar că există şi varianta să se întoarcă pentru rezolvarea sau finalizarea procesului infecţios, la noi în Institut, aşa cum s-a discutat încă de la început. Dra lucrurile trebuie să se întâmple pas cu pas şi ce mi se pare important este că în orice moment există o monitorizare în mod real, multidisciplinară. Mă refer la partea cardiologică, la partea de chirurgie plastică, nu mai vorbesc de terapie intensivă şi oamenii care monitorizează în permanenţă prin analize şi diverse investigaţii”, a adăugat Marinescu.

Cu ce bacterie a fost infectat marele actor

Medicul a precizat, de asemenea, că în cazul lui Florin Piersic nu a fost vorba despre o infecţie nosocomială cu un germen multirezistent.

„Nu este un germene multirezistent sau agresiv care să dea infecţia. Singura bacterie care a apărut în analize a fost acel stafilococ. Acesta nu numai că este cuminte şi nu pune problema de agresivitate, dar el îşi păstrează sensibilitatea la antibiotice.

E important că nu e un germene multirezistent, nu e un germene de spital, nu vorbim de o infecţie nosocomială. Atunci antibioticele sunt mai mult decât acoperitoare astfel încât să nu fie nicio problemă legată de procesul infecţios.

Chiar şi aşa nu însemană că lucrurile se schimbă şi se rezolvă de la o zi la alta, este un proces care durează şi care ţine de toţi ceilalţi parametri. Practic, degeaba vii cu orice antibiotice, dacă ai de exemplu, o proteză infectată”, a mai spus Marinescu.