Evenimentul ZileiActualitateMedicii, şocaţi de caz:  Un dinte a continuat să crească şi să-şi dezvolte rădăcini în nas

Medicii, şocaţi de caz:  Un dinte a continuat să crească şi să-şi dezvolte rădăcini în nas

Medicii, şocaţi de caz:  Un dinte a continuat să crească şi să-şi dezvolte rădăcini în nas
Un bărbat descoperă că de 20 de ani trăieşte cu un dinte în nas fără să-şi fi dat seama.

Zhang Binsheng din Harbin,  China de nord-est, s-a dus la spital fiindcă de circa 3 luni avea nasul înfundat şi nu reuşea să scape de acest necaz. Deranjat de problemă, s-a adresat medicilor care au făcut descoperirea rămânând cu gura căscată.

Obstrucţia era de fapt cauzată de un dinte pierdut într-un accident la vârsta de 10 ani. Timp de 20 de ani corpul străin a rămas în nas fără ca pacientul să-şi dea seama. Medicii i-au explicat că dintele era „prizonier în căile respiratorii nazale”, o problemă cauzată de accidentul suferit în copilărie. Dintele a continuat să crească şi să-şi dezvolte rădăcini în nas, o chestiune rarisimă.

Bărbatul, când avea 10 ani, căzuse de la etajul 3 al unui centru comercial. Îşi aducea aminte că-şi pierduse nişte dinţi. După o răceală zdravănă a căpătat congestie nazală şi un miros neplăcut se răspândea din nas, astfel că s-a adresat medicilor. Doctorii i-au extras dintele, de circa 1 cm din cavitatea nazală printr-o intervenţie chirurgicală. Acum pacientul se simte mult mai bine şi se va însănătoşi curând, notează Leggo.


Accesează: