Medicii, optimiști în privința lui Florin Piersic. Actorul a început să meargă singur

Medicii, optimiști în privința lui Florin Piersic. Actorul a început să meargă singur Florin Piersic. Sursa foto: Arhiva EVZ

Medicii sunt optimiști în legătură cu evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic. Aceștia au menționat că semnele sunt promițătoare, iar marele actor a început deja să se deplaseze pe cont propriu.

Maestrul e acum într-un proces de recuperare post-operatorie, iar medicul care l-a operat la Spitalul Foișor menționează că anemia care le-a pus probleme în ultima săptămână e aproape corectată.

Florin Piersic a început să meargă singur

Medicul a mai menționat că actorul a început să meargă singur, dar se ajută în continuare de cadrul de mers.

Potrivit acestuia, din cauza comorbiditățile pe care Florin Piersic le are, cel mai sigur e ca acesta să rămână și zilele viitoare internat în spital, sub supravegherea medicilor specialiști.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cred că e mai sigur să rămână sub supravegherea noastră până la suprimarea firelor. Deci încă aproximativ 10-14 zile. Ce ne dorim acum e eradicarea infecției”, a punctat medicul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic, pentru digi24.

Florin Piersic.

Florin Piersic. Sursa foto: Arhiva EVZ

Întrebat dacă maestrul va putea merge fără cadru la un moment dat, medicul de la Spitalul Foișor a spus că el crede că da, dar totul „depinde de dânsul”.

Actorul va fi nevoit să folosească baston sau cârje

Potrivit specialistului, ținându-se cont de vârsta lui Florin Piersic, dar și de faptul că acesta are montată o proteză temporară, maestru va trebui să folosească baston sau cârje în perioada următoare.

Medicul spune că dacă se ia un calcul un alt implant, cel mai probabil, actorul nu va trebui să se folosească de ajutor.

Medic

Medici. Sursa foto: Arhiva EVZ

Rămâne însă de văzut dacă se ia în considerare o astfel de intervenție pe viitor, însă inițial trebuie făcută o reevaluare în acest sens.

Medicul de la Spitalul Foișor spune că Florin Piersic l-a întrebat de nenumărate ori dacă se poate întoarce pe scenă, iar el este de părere că da, „doar că mai durează”.