Evenimentul Zilei > Social > Medicii cu care se laudă județul Botoșani
Medicii cu care se laudă județul Botoșani

Medicii cu care se laudă județul Botoșani

Județul Botoșani reprezintă o adevărată pepinieră de specialiști ai sistemului sanitar din România.

Portalul www.botosaneanul.ro face o trecere în revistă a unor nume de rezonanță din Medicina românească, dând ca exemplu specialiști născuți în acest județ.

Pe primul loc ce află Leon Dănăilă, neurochirurgul pentru care orice botoșănean are numai cuvinte de laudă, a cărui faimă a trecut demult dincolo de granițele României.

”Pentru mine viaţa înseamnă ceilalţi”, este o frază a lui Leon Dănăilă, atât de plină de semnificații.

Un alt nume cu rezonanță în cadrul școlii medicale românești este Anca Coliță, arată aceeași sursă de informații. La cei 51 de ai ai săi conduce Secţia de Pediatrie a Institutului Fundeni din București.

Mai mult decât atât, doamna Coliță este coordonatorul programului de Transplant Medular Pediatric.

Mai mult decât atât, botoșăneanca a spus de mai multe ori că, oricâte obstacole ar întâmpina, aici, în România, vrea să-și facă în continuare meseria.

Un alt nume cu rezonanță în sistemul medical românesc este Doina Hrehoreț. Are 52 de ani, e născută în Botoșani și, atenție, unica femeie din Europa de Est care face operații de transplant de ficat. Este considerată intervenția chirurgicală de cea mai mare amploare.

Următorul pe această listă a eroilor din Medicina românească, și care iată se trage tot de pe meleagurile Botoșanilor este Dragoș Median.

Are numai 43 de ani, dar cu toate astea este o autoritate de necontestat în rândul specialiștilor oncologi din țara noastră.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News