Evenimentul Zilei > Social > Medicii avertizează: Nu doar coronavirusul îngrijorează. Gripă sau rujeolă sunt la fel de periculoase
Medicii avertizează: Nu doar coronavirusul îngrijorează. Gripă sau rujeolă sunt la fel de periculoase

Medicii avertizează: Nu doar coronavirusul îngrijorează. Gripă sau rujeolă sunt la fel de periculoase

Coronavirusul din China nu este singurul pericol de contaminare cu viruși, avertizează medicii. Specialiștii atenționează că și gripa sau rujeola sunt periculoase, putând afecta largi categorii de populaţie în ţara noastră.

Un număr din ce în ce mai mare de români sunt expuși la îmbolnăviri cu diferite virusuri răspândite în mod obișnuit în țara noastră, pentru că mulți refuză să se vaccineze. Profesorul Sorin Man, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj, a declarat pentru rador.ro că ”în mod statistic, este mai probabil ca un român obișnuit să sufere de consecințele unei gripe severe decât de cele ale contaminării cu coronavirus”.

Pentru a limita posibilitatea contaminării cu virusuri, medicii le recomandă celor care lucrează în colectivități să poarte măști de protecție și să consume vitamine care fortifică organismul. De asemenea, în cazul în care să îmbolnăvesc, cele mai eficiente tratamente sunt cele cu medicamente antivirale.