Medicamentele fără prescripție pot fi cumpărate de pe internet

Medicamentele fără prescripție pot fi cumpărate de pe internet

Medicamentele care se eliberează fără să fie nevoie de o prescripție medicală vor putea să fie cumpărate pe internet din anumite farmacii, a decis, luni, Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

„Vânzarea şi eliberarea prin intermediul serviciilor societăţii informaţionale a medicamentelor care se acordă fără prescripţie medicală sunt permise numai în cazul farmaciilor comunitare şi drogheriilor autorizate potrivit prezentei legi, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii” și care „notifică Ministerului Sănătăţii intenţia de a desfăşura această activitate”, potrivit proiectului de modificare a Legii Farmaciei.

Ministerul Sănătăţii va afişa pe pagina proprie de internet lista farmaciilor de la care se pot cumpăra aceste medicamente prin internet. Ministerul va publica și „informaţii generale privind riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal populaţiei” prin internet, mai prevede proiectul. Legea așteaptă aprobarea Președintelui României pentru a intra în vigoare.

Ne puteți urmări și pe Google News