Evenimentul Zilei > Actualitate > Medic infectat de la Spitalului Militar Central, transportat sub pază la spital
Medic infectat de la Spitalului Militar Central, transportat sub pază la spital

Medic infectat de la Spitalului Militar Central, transportat sub pază la spital

Un medic de la Spitalului Militar Central din București, confirmat cu COVID 19, a fost preluat în noaptea de sâmbătă spre duminică sub supravegherea jandarmilor şi a poliţiştilor pentru a fi internat. Bărbatul de 37 de ani se afla în locuinţa socrilor, în satul Potoceni, comuna Mărăcineni, județul Buzău.

UPDATE. Poliţiştii buzoieni au deschis dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul medicului de la Spitalul Militar central confirmat cu COVID 19  care a trebuit transportat sub escortă la spital, a anunţat duminică Biroul de presă al Prefecturii Buzău.

”Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecţionist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit unui comunicat al DSP Buzău, în seara zilei de 10 aprilie, instituția a fost înştiinţată de către medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic al unităţii sanitare menţionate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă.

”Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecţionist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară”, transmite DSP Buzău într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Arhivă