Medic din Timișoara și profesor universitar, prins în timp ce lua mită. A fost monitorizat două luni de anchetatori

Medic din Timișoara și profesor universitar, prins în timp ce lua mită. A fost monitorizat două luni de anchetatori Sursa: Opinia Tmisoarei

Medicul Octavian Mazilu a fost reținut în urma unui flagrant. Este acuzat că a luat mită de la zeci de pacienți, iar unii dintre ei au depus plângere. Banii erau încasați chiar în cabinetul medicului de la Spitalul Municipal Timișoara.

Unul dintre cei mai cunoscuți medici din Timișoara a fost reținut după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită . Chirurgul a fost monitorizat de anchetatori după ce aceștia au primit mai multe plângeri de la pacienți.

Medicul Octavian Mazilu era șeful Secţiei de Chirurgie Oncologică a Spitalului Municipal din Timișoara. În trecut, a fost și managerul acestei unități medicale, dar era și profesor universitar.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor medicul a fost monitorizat timp de două luni, iar în această perioadă a luat mită de nu mai puțin de 20 de ori. Octavian Mazilu ar fi încasat între 100 și 2.000 de lei de la pacienți. Banii erau primiți chiar în cabinetul pe care medicul îl are la spitalul public.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prins în flagrant

Anchetatorii au organizat un flagrant, iar medicul a fost prins exact în momentul în care primea mita. S-au făcut și percheziții la locuința și cabinetul acestuia, iar ulterior Octavian Mazilu a fost reținut pentru 24 de ore. Medicul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit.

În dată de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

A câștigat 420.000 de lei într-un an

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, completată în 2021, medicul Octavian Mazilu  câștiga, în medie 7.000 de euro în fiecare lună.

Potrivit documentului menționat, Octavian Mazilu a câştigat numai din postura de profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timiş, medic primar la Spitalul Municipal Timişoara şi şef de secţie la Spitalul Municipal Timişoara suma de 420.000 de lei într-un an, potrivit Antena 3.