Evenimentul Zilei > Sport > Meciuri incendiare în semifinalele Cupei României. Ce s-a stabilit la urne
Meciuri incendiare în semifinalele Cupei României. Ce s-a stabilit la urne

Meciuri incendiare în semifinalele Cupei României. Ce s-a stabilit la urne

La Casa Fotbalului, a avut loc marți tragerea la sorți pentru semifinalele Cupei României. Sorții au decis ca Astra să înfrunte Dinamo, în timp ce Universitatea Craiova va întîlni Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Meciuri incendiare în semifinalele Cupei României. Echipele au fost repartizate într-o singură urnă, iar primele formații extrasă sunt gazdă în meciul tur. Astra, respectiv Universitatea Craiova. Semifinalele se vor disputa în sistem tur – retur, turul urmând a se desfășura în perioada 13-15 aprilie, iar returul între 11 și 13 mai. Finala Cupei României va avea loc pe 22 mai.

În confruntările directe din acest an Astra este peste Dinamo

Dinamo și Astra s-au întâlnit ultima dată pe 21 februarie, în Liga 1. Giurgiuvenii au câștigat cu 2-0 pe teren propriu, prin golurile lui Valentin Gheorghe și Albert Stahl. În turul campionatului, la București, Dinamo și Astra au remizat, scor 1-1.

Astra a făcut meciuri bune în ultima perioadă în timp ce Dinamo este într-o totală eclipsă de formă, fiind învinsă în ultima etapă pe teren propriu de FC Argeș.

Fostul fotbalist și antrenor Vivi Răchită i-a ridiculizat pe dinamoviști.

„Probabil că toate celelalte 3 echipe doreau să pice cu Dinamo. Uite că Astra a fost norocoasă. Vom vedea dacă Astra se va califica, dar din punctul meu de vedere, finala va fi Universitatea Craiova – Astra, două echipe care vor face un meci frumos. Dar Cupa este competiția surprizelor, ne putem aștepta la orice”, a declarat Răchită într-o emisiune televizată, transmite gsp.ro.

Dintre echipele rămase în cursa pentru trofeu, Dinamo are cele mai multe triumfuri în Cupă, 13, ultimul fiind consemnat în 2012. Astra a câștigat o dată competiția, în 2014.

Revelația Ligii 2 dă piept cu Universitatea Craiova

Meciuri incendiare în semifinalele Cupei României. Universitatea Craiova se poate considera norocoasă. Oltenii au fost cuplați cu singura divizionară secundă din semifinale, ACS Viitorul Tg. Jiu, revelația sezonului din Liga 2. În prezent, gorjenii antrenați de Flavius Stoican ocupă locul 3 și au șanse bune să ajungă în play-off-ul de promovare.

„Vrem să facem o minune, eu și jucătorii avem planuri mari. Vrem locul 1 în sezonul regulat și să facem o minune în Cupă. Când vom trage linie, vedem unde suntem. Am niște voinici care au planuri mari. Nu suntem Barcelona, dar avem atitudine de fotbaliști!”, a declarat Stoican după anunțarea partidelor.

În cariera de jucător, Stoican a petrecut 7 ani în Bănie, la FC U Craiova.

În vitrina Craiovei se află șapte Cupe ale României.