El a cerut la Curtea de Apel Bucureşti redeschiderea dosarului în care a fost judecat şi condamnat în lipsă în legătură cu retrocedări de terenuri în Constanţa.

Fostul edil a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în februarie, la 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Tot în acelaşi dosar, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare.

În momentul condamnări definitive Mazăre se afla în Madagascar, dar ulterior a fost extrădat în regim de urgenţă.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pe 28 octombrie 2008, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Acţiunea introdusă de Mazăre la CAB se referă la „redeschiderea procesului penal (la judecarea în lipsă) (art.466 NCPP)”.

Articolul în baza căruia Mazăre cere redeschiderea procesului soluţionat definitiv de instanţa supremă prevede că o persoană care a fost judecată şi condamnată în lipsă poate cere la instanţă redeschiderea cazului, scrie realitatea.net.

Mazăre susține că a fost adus ilegal în România și că este ținut abuziv în penitenciar.