Evenimentul Zilei > Social > Măsuri fără precedent pentru şoferii care intră în Bucureşti. De când intră în vigoare noua decizie a PMB
Măsuri fără precedent pentru şoferii care intră în Bucureşti. De când intră în vigoare noua decizie a PMB

Măsuri fără precedent pentru şoferii care intră în Bucureşti. De când intră în vigoare noua decizie a PMB

Primarul general Gabriela Firea a postat, miercuri, pe Facebook un mesaj prin care anunţă că a promovat un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, toate maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov nu mai pot intra în Capitală fără vinietă.

„Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă pe București, Oxigen B unde B vine de la București, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la mașini înmatriculate în celelalte județe și în alte țări, inclusiv Bulgaria”, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, Firea a mai afirmat că maşinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Potrivit proiectului propus de Firea, amenzile vor fi destul de mari pentru cei care nu respectă aceste reguli, potrivit dcnews.ro

„Circulația autovehiculelor în zonele restricționate, fără achiziționarea vinietei, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.000 lei. Sumele provenite din încasarea vinietelor Oxigen tip B si Tip C se fac venit la bugetul Municipiului București și vor fi folosite cu prioritate pentru lucrări, investiții și proiecte din domeniul protecției mediului și al mobilității urbane, care contribuie direct sau indirect la îmbunătățirea condițiilor de transport și a calității aerului”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Cât privește aceste autoturisme neînmatriculate în București sau Ilfov, dar care au un grad mare de poluare, adică Non-Euro, Euro 1 și Euro 2, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei. Directorul Direcției Transporturi va prezenta perimetrul la care mă refer, zona care este cea mai poluată și care ne aduce cele mai multe neplăceri din punct de vedere al sănătății populației.

În ceea ce privește autoturismele înmatriculate în București și în zona metropolitană Ilfov, acestea vor avea accesul interzis dacă sunt poluante de asemenea în zona centrală începând cu 1 ianuarie 2020, adică peste câteva luni, și mă refer la mașinile Non-Euro, Euro 1 și Euro 2, iar autoturismele Euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în București și Ilfov, vor trebui să plătească o vignetă, vigneta Oxygen C, acest C- de la Centru”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: