În fața nevoii „disperate” de echipamente de protecție împotriva coronavirus , site-ul britanic în cauză a anunțat că a donat „tot stocul” de costume medicale unui spital al NHS (serciviul public de sănătate).

Buticul de accesorii fetișiste MedFet UK a explicat pe Twitter că „nu este vorba de un număr mare de costume, pentru că nu avem stocuri mari, dar cei de la spital erau disperați, așa că le-am livrat gratuit”.

MedFet UK a explicat că au fost contactați de „responsabili cu achizițiile din serviciul public de sănătate din toată țara, care încearcă să-și procure echipamente de protecție de bază” de oriunde.

MedFet afirmă pe site-ul său web că vinde numai produse „destinate utilizării de către profesioniști sau alte persoane instruite”.

Asociația Medicală Britanică (BMA), un sindicat de medici și studenți la medicină, denunță de câteva zile lipsa echipamentului personal de protecție (PPE) disponibil pentru personalul medical din prima linie pentru a trata pacienții cu Covid-19.

„Continuăm să avem mărturii de la medici din spitale sau centre de sănătate care sunt departe de a avea suficient PPE, unde echipamentele sunt raționate sau standardele kiturilor sunt departe de a fi atinse. Acesta este un risc inacceptabil pentru sănătatea și viața medicilor și a pacienților acestora”, a declarat președintele asociației, Chaand Nagpaul, scrie 20 Minutes.

Peste 170 de milioane de exemplare de echipamente de protecție au fost distribuite, a anunțat, luni, la BBC, secretarul de stat al Sănătății, Helen Whatley, care a recunoscut că au existat „întârzieri” pentru livrarea acestora în anumite locuriu aflate în prima linie în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.