Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri de urgență în județul Argeș. 12 localități ar putea intra în carantină
Măsuri de urgență în județul Argeș. 12 localități ar putea intra în carantină

Măsuri de urgență în județul Argeș. 12 localități ar putea intra în carantină

Autoritățile vor decide astăzi dacă va fi instituită carantina zonală în 12 localități din județul Argeș, inclusiv municipiul Pitești.

Numărul de cazuri noi de COVID, confirmate în acest județ, a depășit astăzi 100, pentru a patra zi consecutiv.

„Conducerea CJSU Argeș face apel la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru aplicarea cu maximă exigență a măsurilor stabilite de lege” și „face apel la argeșeni să respecte măsurile de prevenire (portul măștii în spațiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului și pentru a se evita carantinarea zonală”, se arată într-un comunicat de presă.

Argeșul este pe locul patru ca număr de total de infectări, cu peste 2.600. Autoritățile spun că numărul de diagnosticări a crescut atât de mult pentru că în ultima perioadă în județ se efectuează foarte multe teste. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Argeș sunt 635 de persoane în izolare sub anchetă epidemiologică, în timp ce 360 de bolnavi au cerut externare.

Numărul persoanelor internate este de 511, dintre care 15 sunt la terapie intensivă. A crescut din nou numărul persoanelor vindecate și a ajuns la 880, cu 30 mai multe ca ieri. Situația grea în care se găsește județul urmează să fie analizată din nou mâine, când este convocată încă o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se anunță extrem de importantă.

Au fost suspendate toate târgurile, bâlciurile și evenimentele publice, ca și activitățile de agrement în piscine, până în 8 august.

Terasele se vor închide la ora 22.00 în timpul săptămânii și la 23.00 în weekend.

12 localități, între care Piteștiul și Mioveniul sunt în pragul carantinării zonale şi sunt deja supuse de la mijlocul săptămânii unor măsuri suplimentare menite să reducă răspândirea gripei cu noul coronavirus. Celelalte localități, atent monitorizate de autorități din cauza incidenței mari a bolii, sunt Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești Micești, Stâlpeni și Vulturești, potrivit Radio România Actualități

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: