Evenimentul Zilei > Actualitate > MĂSURI DE SECURITATE fără precedent în Italia. Răspunsul dat terorismului ESTE DE ANVERGURĂ
MĂSURI DE SECURITATE fără precedent în Italia. Răspunsul dat terorismului ESTE DE ANVERGURĂ

MĂSURI DE SECURITATE fără precedent în Italia. Răspunsul dat terorismului ESTE DE ANVERGURĂ

Italia va lua măsuri speciale împotriva terorismului, conform unui anunţ făcut de premierul Matteo Renzi.

Astfel, statul italian va cheltui în părți egale două miliarde de euro pentru securitatea și viața sa culturală, considerând că răspunsul care trebuie dat terorismului rezidă și în modernizare și cultură.

“Gândirea Italiei, care rezonează puternic prin Europa și prin lume este următoarea: pentru fiecare euro suplimentar investit în securitate, trebuie investit un euro în plus în cultură”, a explicat șeful guvernului italian într-un discurs în Capitoliu, sediul Primăriei Romei, conform AFP.

Se intenţionează alocarea a 500 de milioane de euro pentru securitatea informatică, pentru modernizarea forțelor poliției și încă 500 de milioane pentru forțele armate italiene.

Alte 500 de milioane de euro vor fi direcţionate în marile orașe și în periferia lor. “Ei distrug statuile, noi vrem căștile albastre ale culturii. Ei ard cărțile, noi suntem cei din biblioteci. Ei imaginează teroarea, noi răspundem prin cultură”, a mai declarat președintele Consiliului italian.

După atentatele de la Paris din 13 noiembrie, Italia şi-a propus să fie alături de partenerii săi europeni, începând cu Franța.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: