Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri de protecție pentru chiriașii Primăriei Capitalei. Ce a decis Consiliul General
Măsuri de protecție pentru chiriașii Primăriei Capitalei. Ce a decis Consiliul General

Măsuri de protecție pentru chiriașii Primăriei Capitalei. Ce a decis Consiliul General

Primăria Capitalei nu va percepe majorări de întârziere în contul chiriilor neachitate la timp. Măsura va fi valabilă pe perioada stării de urgență și este menită să-i susțină financiar pe chiriașii din locuințele Municipalității.

Consiliul General al Municipiului București, a aprobat un proiect care privește chiriașii din imobilele Administrației Fondului Imobiliar (AFI). Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului București, pe perioada stării de urgență, determinate de epidemia COVID-19, nu se vor calcula majorări pentru eventuala plată cu întârziere a chiriei datorate de ocupanții acestor locuințe.

„Amânăm fără nicio penalitate plata chiriilor pentru cei care locuiesc în casele sau apartamentele de la AFI. Este o măsură normală pe care o luăm în această perioadă, când toată lumea are de suferit din cauza pandemiei”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea, citată într-un comunicat de presă. .

Proiectul de hotărâre adoptat are o prevedere care îi vizează și pe locuitorii din clădirile administrate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic. Hotărârea prevede că nu se vor calcula majorări pentru plata cu întârziere a contravalorii lipsei de folosință a beneficiarilor dreptului de locațiune pentru aceste categorii de imobile.

Măsurile adoptate au drept scop susținerea chiriașilor în depășirea eventualelor dificultăți financiare pe care le-ar putea înregistra în această perioadă și prevenirea acumulării de noi datorii.