Evenimentul Zilei > Actualitate > MĂSURI ANTI-CANICULĂ pentru șoferi. EVZ vă prezintă SITUAȚIA DRUMURILOR de la munte și de la mare
MĂSURI ANTI-CANICULĂ pentru șoferi. EVZ vă prezintă SITUAȚIA DRUMURILOR de la munte și de la mare

MĂSURI ANTI-CANICULĂ pentru șoferi. EVZ vă prezintă SITUAȚIA DRUMURILOR de la munte și de la mare

Având în vedere avertizarea referitoare la caniculă emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie le Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă sunt obosiţi şi să verifice presiunea pneurilor. Riscul de a aţipi la volan apare mai ales dimineaţa şi seara, pe autostrăzi şi pe drumurile în aliniament, când se conduce având soarele în faţă.

Ca o măsură suplimentară, Poliția Română a anunțat că numărul de poliţişti a fost suplimentat, în special pe autostrăzile şi pe drumurile naţionale pe care traficul rutier se va intensifica. Aceştia acţionează în zonele în care apar probleme în ceea ce priveşte fluenţa traficului, dar şi în scopul prevenirii unor accidente rutiere.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, în judeţul Cluj, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale la ieşirea de pe autostrada A3 către Câmpia Turzii, însă pe DN15 încă se circulă îngreunat, deoarece numeroase persoane participă la un miting aviatic desfăşurat la Baza 71 Aeriană.

Drumuri aglomerate

În judeţul Braşov, pe DN1, pe porţiunea kilometrică 140+640 – 140+889 de metri, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, alternativ, pe o bandă, din cauza lucrărilor care se execută la pasajul de la ieşirea din Predeal către Azuga. Întrucât şi în celelalte staţiuni montane prahovene se circulă în condiţii de aglomeraţie, le sunt recomandate conducătorilor auto să folosească următoarele rute ocolitoare:

          -DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti;

          -DN73 Râşnov – Bran – Valea Mare-Pravăţ – DN72A Valea Mare-Pravăţ – Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti. Din Valea Mare-Pravăţ se poate circula şi către Piteşti, prin Câmpulung, apoi spre Bucureşti pe A1 Piteşti – Bucureşti, cu precizarea că DN73 Câmpulung – Piteşti este în lucru.

Poliția Română informează, de asemenea, că vineri şi sâmbătă, pe DN1, la Bărcăneşti, s-au înregistrat valori crescute de trafic (aproape 40.000 de autovehicule pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti).       

În judeţul Constanţa, din cauza aglomeraţiei, se circulă îngreunat pe DN39 Mangalia – Constanţa, în zona Eforie. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu).

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, Centrul Infotrafic le reamintește conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577 – număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS . Detaliile se pot găsi pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316.         

Măsuri pe Autostrada Soarelui

Deoarece pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa circulaţia va fi foarte intensă în orele următoare, le recomandăm conducătorilor auto să respecte următoarele reguli:

          -să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

          -să respecte limitele legale de viteză;

          -să folosească luminile de întâlnire;

          -să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

          -să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

          -să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

          -să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

          -în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

          De asemenea, dinspre Constanţa, pentru evitarea aglomeraţiei, pot fi folosite şi alte rute:

          -DN2A Constanţa – Hârşova;

          -DN3 Constanţa – Murfatlar – Ostrov – Călăraşi (traversare cu bacul).

Şi pe autostrada A1 Piteşti – Bucureşti vor creşte semnificativ valorile de trafic, mai ales înainte şi după lăsarea serii.

         

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: