Se pare că măsura propusă de Guillermo Mendoza se înscrie în lupta împotriva hipertensiunii arteriale, care afectează o treime din populaţia acestei ţări.

"Trebuie să eliminăm sarea de pe mese", a explicat Mendoza, ministru adjunct pentru drepturile consumatorilor, recent numit în această funcţie, relatează Agerpres.

Săptămâna trecută, la preluarea mandatului, el a anunţat, de asemenea, că va solicita restaurantelor să indice clienţilor conţinutul de sodiu al preparatelor servite.

Potrivit celui mai recent raport al Fundaţiei Inter-Americane a Inimii, fiecare bolivian consumă şapte grame de sare pe zi, cu două grame peste limita de cinci grame recomandată de Organizaţia Pan-americană a Sănătăţii, iar unul din trei bolivieni suferă de hipertensiune arterială, cauzată în principal de consumul în exces de sare.

Conform sursei citate, această măsură a fost inspirată de iniţiative similare din alte ţări din America de Sud, cum ar fi Uruguay şi Mexic.