Toate maşinile noi produse în UE vor fi dotate cu dispozitive care limitează viteza. De când va fi obligatorie această măsură. Video în articol

Toate maşinile noi produse în UE vor fi dotate cu dispozitive care limitează viteza. De când va fi obligatorie această măsură. Video în articol

Conducătorii auto din Europa vor trebui în curând să se obișnuiască cu dispozitive anti-accelerare în mașinile lor, după ce UE a fost de acord în această dimineață cu privire la o nouă legislație.

Acordul a venit după luni de negocieri adesea tensionate. Legislația va impune ca toate vehiculele noi introduse pe piață să fie echipate cu tehnologia Intelligent Speed ​​Assistance (ISA). 

Dispozitivele pot utiliza camere video de recunoaștere a semnelor de circulaţi sau date legate de GPS pentru a limita automat viteza unui vehicul. Acestea fac acest lucru prin limitarea puterii motorului pentru a preveni accelerarea autovehiculului peste limita permisă, mai degrabă decât prin activarea frânelor.  

Tehnologia este deja echipată într-un număr mic de vehicule aflate pe banda de fabricaţie,  inclusiv noul model european Ford Focus. Este deha  promovat în Europa de către organizațiile de siguranță, cum ar fi Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor - dar nu a fost îmbrățișat în Statele Unite.     Măsura va fi implementată şi în Marea Britanie, chiar dacă va părăsi Uniunea Europeană. Noile măsuri trebuie ratificate de Parlamentul European, lucru care va avea loc cel mai probabil în septembrie. 

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, toate maşinile vor fi obligate să aibă aparate de înregistrat date pentru a se putea investiga accidentele mai bine. Sistemul care avertizează şoferii că ies de pe banda de circulaţie, care este deja prezent la majoritatea maşinilor, va deveni şi el obligatoriu.

Pe lângă preocupările legate de faptul că datele privind drumurile Europei sunt suficient de fiabile pentru dispozitive, există și mai multe preocupări legate de faptul dacă oamenii doresc cu adevărat aceste dispozitive care limitează viteza. Deși, în mod normal, ar trebui să accepte deoarece i-ar proteja de amenzi și ar salva vieți. Şi totuşi, parlamentarii europeni declară că au primit mesaje de la cetățeni cu privire la faptul  UE le oprește libertatea de a accelera.