Evenimentul Zilei > Social > Mașini incendiate după o metodă teroristă în Capitală
Mașini incendiate după o metodă teroristă în Capitală

Mașini incendiate după o metodă teroristă în Capitală

Așa cum Evenimentul Zilei a anunțat sâmbătă seară, un piroman umblă liber prin Capitală.

Într-o singură oră el a dat foc la opt mașini, în trei incendii separate, succesive, care au avut loc în perimetrul a câtorva străzi din sectorul 1. Pompierii au concluzionat că, în toate trei spețele, focul a fost pus. Deși pe parcursul nopții au fost audiate mai multe persoane, până la închiderea ediției nu fusese reținut niciun suspect.

Sâmbătă seară, aproape de ora 22.00. Pompierii au fost anunțați că pe strada Gala Galaction a izbucnit un incendiu care a cuprins trei autovehicule. La fața locului au intervenit pompierii pentru stingerea flăcărilor.

La scurt timp a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel deal doilea era afectat în partea frontală. Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacără, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

Ulterior, pompierii au fost anunțați de un al patrulea incendiu pe strada Nicolae Titulescu care a afectat cablurile electrice și fațada blocului de la numărul 121, situat la doi pași de strada Petru Rareș. „O persoană bănuită de incendierea mai multor maşini în Capitală a fost depistată de jandarmi. Duminică dimineață, în jurul orei 01.00, un bărbat care corespundea descrierii poliţiştilor, în vârstă de 42 de ani, a fost depistat în zona Calea Griviţei”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei.

Conform sursei citate, asupra bărbatului au fost găsite două pietre, pe palme avea urme de funingine şi pantalonii cu urme de arsuri.

Conform unor surse din rândul pompierilor, piromanul ar fi folosit în toate cele patru incendii aceeași tehnică: un fes îmbibat în substanță inflamabilă în care erau introduse niște pietre. Apoi i-ar fi dat foc aruncându-l sub mașini. Metoda era folosită pe vremuri de grupările teroriste din Irlanda sau Spania. Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii detaşamentelor Mihai Vodă, Grozăveşti, Expoziţiei şi Băneasa. Au fost audiate mai multe persoane, dar până la închiderea ediției nu fusese reținut niciun suspect.