Evenimentul Zilei > Actualitate > Masca devine obligatorie în spațiile deschide aglomerate și aici. Câte județe au luat măsura
Masca devine obligatorie în spațiile deschide aglomerate și aici. Câte județe au luat măsura

Masca devine obligatorie în spațiile deschide aglomerate și aici. Câte județe au luat măsura

O decizie devine din ce în ce mai răspândită în România.

Încă un județ din România a luat decizia obligativității purtării măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate. Este vorba despre Teleorman, care devine astfel cel de-al 17-lea județ ce impune măsura.

„Începând cu data de 31 iulie 2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie (mască de unică folosinţă, eşarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul şi gura confecţionate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Teleorman începând cu vârsta de peste 5 ani, în spaţii închise şi în spaţiile deschise în care există aglomerări de persoane, respectiv pieţe, târguri, oboare, mijloace de transport în comun, staţii de autobuz, gări, autogări, parcuri, precum şi în alte spaţii deschise unde se formează grupuri mai mari de trei persoane”, au anunțat oficialii CJSU Teleorman.

O altă măsură luată este închiderea localurilor unde se ţin evenimente private la ora 22.00 în cursul săptămânii şi la ora 23.00 sâmbăta şi duminica.

„Administratorii societăţilor comerciale care organizează evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări şi alte asemenea) vor proceda la reducerea duratei evenimentului până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către participanţii la eveniment a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

De asemenea, programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se va reduce până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

„Conducătorii instituţiilor publice din judeţul Teleorman vor proceda la adaptarea programului de lucru şi a modului de desfăşurare a activităţii specifice în vederea asigurării măsurilor de distanţare fizică a persoanelor şi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii, precum şi la limitarea la maximum a accesului publicului în instituţii.”

În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacţiunile fizice de tip joc, dans”, au mai precizat oficialii. Iată cele 17 județe unde purtarea măștii a devenit obligatorie în spațiile deschise aglomerate: Argeș, Galați, Brașov, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova, Constanţa, Buzău, Iași, Tulcea, Vrancea, Giurgiu, Satu Mare, Călărași, Gorj, Arad și Teleorman.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: