Evenimentul Zilei > International > Masacru la un festival de muzică din Texas, totul s-a petrecut în câteva minute. De la ce a pornit nenorocirea
Masacru la un festival de muzică din Texas, totul s-a petrecut în câteva minute. De la ce a pornit nenorocirea

Masacru la un festival de muzică din Texas, totul s-a petrecut în câteva minute. De la ce a pornit nenorocirea

O busculadă produsă vineri seara la festivalul de muzică Astroworld din Houston, statul Texas, a făcut cel puțin opt morți și mai mulți răniți, informează autorităţile americane, citate de Reuters şi AFP.

„Mulţimea a început să se împingă spre faţa scenei. Acest lucru a creat un moment de panică care a condus la rănirea mai multor persoane”, a declarat şeful pompierilor din Houston, statul american Texas, Samuel Pena, în cadrul unei conferinţe de presă sâmbătă dimineaţă.

„Avem cel puţin opt decese confirmate în această seară şi mai mulţi răniţi”, a spus el, adăugând că 17 persoane au fost transportate la spital, între care 11 erau în stop cardiac.

Potrivit televiziunii locale KHOU 11 News Houston, incidentul s-a produs în jurul orei 21:00 sau 21:15 în seara de deschidere a festivalului, scrie Agerpres.

Tragedia a avut loc când mulţimea s-a înghesuit în timpul unui concert al rapperului Travis Scott, a precizat Houston Chronicle. Mai multe persoane au fost victime ale supradozelor de fentanil, opt persoane au murit, 23 spitalizate şi 300 au primit îngrijiri.

Circa 50.000 de persoane s-au prezentat la evenimentul de două zile, a adăugat ziarul. Cea de-a doua zi a festivalului a fost anulată.

Astroworld este un festival de muzică lansat în 2018

Astroworld este un festival de muzică lansat în 2018 de rapperul american Travis Scott, originar din Texas.

Artistul în vârstă de 27 de ani, care a devenit cunoscut în 2013, a fost nominalizat de şase ori la premiile Grammy. El are un copil cu Kylie Jenner, una dintre surorile Kardashian şi vedetă de reality-show.

În timpul concertului susţinut de Scott, vineri seară, rapper-ul canadian Drake i s-a alăturat pe scenă.

Imaginile surprinse la NRG Park care circulă pe reţelele sociale arată zeci de persoane care se îndreaptă în grabă spre ieşire, izbind şi dărâmând detectoare de metale, înfruntându-se cu agenţii de securitate depăşiţi numeric, care nu reuşesc să stăpânească mulţimea.

Numeroase persoane sunt văzute căzând, însă nu se precizează dacă acesta este momentul în care s-au produs decesele.

Alte imagini video îi arată pe membrii echipelor de salvare resuscitând persoane care îşi pierduseră cunoştinţa în mijlocul publicului, în timp ce concertul continua.

Potrivit autorităţilor, peste 300 de persoane au fost rănite în timpul incidentului, unele dintre ele prezentând zgârieturi şi vânătăi minore.

Printre artiştii care urmau să cânte la festival în week-end se numărau şi rapperii Chief Keef şi 21 Savage, precum şi trupa rock australiană Tame Impala.