Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în toiul dimineții. 13 polițiști, uciși într-o ambuscadă a interlopilor
Cutremur în toiul dimineții. 13 polițiști, uciși într-o ambuscadă a interlopilor

Cutremur în toiul dimineții. 13 polițiști, uciși într-o ambuscadă a interlopilor

O grupare criminală care se ocupă cu traficul de droguri în statul Mexico (centru) a ucis, joi, într-o ambuscadă cel puţin 13 poliţişti sau angajaţi ai biroul procurorului general.

Masacru în Mexic. Tragicul anunț a fost făcut de secretariatul pentru securitate şi biroul procurorului general.

Atacul s-a produs într-o sector al municipalităţii Coatepec Harinas, în timp ce convoiul desfăşura operaţiuni împotriva grupurilor armate care operează în zonă, au spus aceleaşi surse.

„Ştim, deocamdată, cinci poliţişti şi opt angajaţi ai biroului procurorului general au fost ucişi în acest atac laş”, a precizat o declaraţie comună a celor două instituţii.

Autoritățile anunță că sângerosul atac nu va rămâne nepedepsit

După atac, membrii Gărzii Naţionale, ai Departamentului Apărării şi ai Marinei au lansat o vânătoare de oameni pentru a găsi atacatorii.

Autorităţile au subliniat că atacul nu va rămâne nepedepsit.

Statul Mexico, care se învecinează cu capitala, este considerat unul dintre cele mai violente din ţară. Mai multe carteluri de traficanţi de droguri operează acolo, printre care Familia Michoacana.

Peste 300.000 de persoane au fost ucise în Mexic de când guvernul federal a lansat o operaţiune militară antidrog în decembrie 2006.

Guvernul atribuie majoritatea acestor crime unor grupuri criminale, scrie Agerpres.

Ministerul mexican de Interne a condamnat atacul și a anunțat că oferă resurse umane și tehnologice pentru a-i aduce pe vinovați în fața justiției. Autoritățile îi consideră responsabili pe traficanții de droguri, autori a numeroase violențe în zonă.

Organizații criminale puternic înarmate

Masacru în Mexic. Mexicul se confruntă cu un val de violență provocat de prezența unor organizații criminale puternic înarmate. Guvernul este în război cu cartelurile de droguri din 2006, iar confruntările au avut rezultate extrem de sângeroase.

De asemenea, și cartelurile se luptă între ele, în tentativa de control a teritoriului, iar multe încăierări pentru supremație au avut ca rezultat adevărate masacre.

Statul Mexico găzduieşte mai multe organizaţii criminale, ceea ce a contribuit la proliferarea de grupuri de autoapărare în aceşti ultimi ani. Pistolarii nu se sperie de nimic, autoritățile fiind frecvent atacate de grupări puternic înarmate.