Evenimentul Zilei > International > Și temutele carteluri de droguri luptă cu coronavirusul. Distribuția e gratuită
Și temutele carteluri de droguri luptă cu coronavirusul. Distribuția e gratuită

Și temutele carteluri de droguri luptă cu coronavirusul. Distribuția e gratuită

Pe fondul pandemiei de coronavirus, membri ai cartelurilor de droguri au distribuit alimente locuitorilor din două oraşe din Mexic, a relatat presa locală, citată marţi de dpa.

Autoritățile cunosc faptul că anumite carteluri de traficanți de droguri distribuie alimente sau jucării la anumite date, precum Ziua Copilului sau când au loc uragane, pentru a-şi face simţită prezenţa şi de a câştiga sprijinul comunităţii.

Surse oficiale citate de ziarul Reforma au indicat că sunt investigate livrările de produse alimentare, despre care se presupune că, acum, au fost efectuate de Cartelul Golfului din statul de nord-est Tamaulipas în statul Michoacan (vest).

În Tamaulipas, un stat care se învecinează cu Statele Unite, cutii de carton cu articole de bază, precum conserve de ton, ulei şi zahăr, au fost livrate în cartierele mărginașe ale capitalei statului, Ciudad Victoria.

El Blog del Narco, un website ce difuzează informaţii cu privire la crima organizată, a publicat fotografii care arată etichete pe cutii pe care se putea citi „Cartel del Golfo: În sprijinul Ciudad Victoria”.

Conform presei, aceasta ar putea fi o strategie a unui lider al crimei organizate ce operează într-un alt oraş din Tamaulipas de a contesta traficanţii de droguri din capitală.

Alimente au fost distribuite și în Michoacan în comunitatea Acahuato, un oraş de lângă Apatzingan, unde operează diferite organizaţii, inclusiv Los Viagras.

Criza coronavirusului a paralizat parţial economia Mexicului, unde populaţiei i s-a cerut să se autoizoleze în încercarea de a încetini răspândirea virusului, anunță Agerpres.

În Mexic s-au semnalat 2.439 de cazuri de COVID-19, în timp ce 125 de persoane care au fost testate pozitiv până acum au murit.