Editura Evenimentul si Capital

MARXISMUL CULTURAL ESTE O BOALĂ PSIHICĂ? M. SAVAGE: Cei care vor să distrugă familia, religia și statele naționale suferă de grave tulburări de personalitate

Autor: | | 2 Comentarii | 4859 Vizualizari

Suntem cobaii celui mai mare experiment din istoria umanității. Nu e nicio exagerare.În numele unei utopii care se auto-intitulează liberală, progresistă și umanistă, toate valorile pe care s-a construit civilizația europeană sunt aruncate rând pe rând în aer - de la familie și religie, până la statele naționale.

Minoritățile sunt chemate la luptă împotriva majorității, imigrația ilegală e încurajată, familia tradițională, pusă la zid, iar corectitudinmea politică devine mai importantă decât voința popoarelor. Ce va ieși din toată această inginerie socială, care a cuprins tot globul pământesc e greu de spus.

Comunismul economic a produs o sută de milioane de morți, așa că perspectivele marxismului cultural nu sunt deloc încurajatoare. Unii au ajuns să creadă că establishmentul occidental, care a îmbrățișat toate valorile stângii radicale de la imigrație și până la corectitudine politică și diversitate, este lovit de o boală psihică.

Doctorul Lyle A. Rossiter, un psihiatru cu 35 de ani de experiență și care nu s-a implicat niciodată în activități politice partizane, a publicat, în 2008, o carte care se numește „Mintea liberală. Cauzele psihologice ale nebuniei politice”.

„Bazându-se pe puternice credințe iraționale și emoții, liberalismul modern subminează necruțător cele mai importante principii care stau la baza libertăților noastre (...). Ca niște copii răsfățați și furioși, (noii liberali n.r.) se ridică împotriva responsabilităților vieții de adult și cer guvernelor să le satisfacă toate nevoile pe parcursul întregii lor vieți, din leagăn și până în mormânt. ”

Conform lui Rossiter, principala vină a acestei ideologii este că încearcă să impună o egalitate totală între oameni, indiferent de calitățile acestora, mergând până la negarea legilor naturii.

„Un sociolog care înțelege natura umană nu va nega rolul vital al liberului arbitru, al cooperării voluntare și al integrității morale, așa cum fac liberalii. (...) Un lider politic care înțelege natura umană nu va ignora diferențele dintre indivizi în ceea ce privește talentul, comportamentul, carisma și etica muncii și nu va încerca să impună o egalitate economică și socială în rândul populației, așa cum fac liberalii. Și, de asemenea, un legiuitor care cunoaște natuira umană, nu va crea un cadru legislativ care suprareglementează și îi suprataxează pe cetățeni, le corupe caracterul și îi reduce la statutul de asistați ai statului.”

Evident, cartea doctorului Lyle A. Rossiter a fost catalogată imediat ca pseudoștiințifică de inchiziția mondială a corectitudinii politice, iar eticheta ține și astăzi lor de argumente. Dar Rossiter nu este singurul care afirmă că noul liberalism, așa cum se autointitulează astăzi marxismul cultural propagat încă din anii 60 de școala de la Frankfurt, are multe aspecte care frizează patologicul.

Eugen Teodorovici arunca BOMBA! Ar putea fi urmatorul PRESEDINTE al Romaniei: Romania ar avea o SANSA

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: marxismul, culturalStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI