Evenimentul Zilei > Actualitate > MARX DUTROUX, monstrul PEDOFIL și CRIMINAL a trimis o SCRISOARE familiilor VICTIMELOR
MARX DUTROUX, monstrul PEDOFIL și CRIMINAL a trimis o SCRISOARE familiilor VICTIMELOR

MARX DUTROUX, monstrul PEDOFIL și CRIMINAL a trimis o SCRISOARE familiilor VICTIMELOR

Marx Dutroux , criminalul care a îngrozit Belgia, cel care a răpit, violat și ucis mai multe fetițe în în anii '90, a stârnit furia familiilor victimelor cu o scrisoare în care se oferea să răspundă întrebărilor acestora.

Dutroux, în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață  în 1996, iar de câțiva ani încearcă să obțină eliberarea condiționată. Avocatul său a trimis mai multe scrisori către familiile a șase dintre victimele lui Dutroux, despre care spune că este o „încercare de a le vindeca rănile, într-o manieră modestă”.

În 1986, el și soția lui, Michelle Martin, au fost arestați pentru răpire și violuri. În 1989, Dutroux a fost închis, dar a fost eliberat condiționat după patru ani, scrie digi24.ro.

În 1995 și 1996, Dutroux a răpit șase fetițe. Două adolescente, An Marchal și Eefje Lambrecks, au fost ucise, în timp ce două fetițe de 8 ani, Julia Lejuene și Melissa Russo, au fost lăsate să moară de foame în celula în care le ținea pedofilul.

Două fete, de 12 și 14 ani au supraviețuit și au depus mărturii împotriva lui Dutroux, la proces.

Marx Dutroux a declarat în fața anchetatorilor că făcea parte dintr-o rețea de pedofili în care erau implicate mai multe persoane publice.