Evenimentul Zilei > Actualitate > Mărturia unui tânăr RĂNIT în TRAGEDIA de la COLECTIV: “În România mi-aş fi pierdut mâinile” | VIDEO
Mărturia unui tânăr RĂNIT în TRAGEDIA de la COLECTIV: “În România mi-aş fi pierdut mâinile” | VIDEO

Mărturia unui tânăr RĂNIT în TRAGEDIA de la COLECTIV: “În România mi-aş fi pierdut mâinile” | VIDEO

Mărturii cutremurătoare ies la iveală la o lună după tragedia de la Colectiv. 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la clubul groazei. Alţii au rămas mutilaţi pe viaţă. Este şi cazul lui Marius Fratoaica, unul dintre răniţii de la Colectiv aflat într-un spital din Norvegia.

Unii au pierit chiar în noaptea de 30 octombrie, în timp ce alţii au pierdut lupta cu moartea în săptămânile ce au urmat. Când au văzut că nu mai pot face faţă situaţiei devastatoare, medicii au cerut sprijinul internaţional. Zeci de răniţi au fost tranportaţi în spitalele din stăinătate pentru tratament.

Marius a fost transportat în Norvegia, unde starea lui de sănătate s-a ameliorat vizibil. Tot el spune că dacă ar fi rămas în România, “şi-ar fi piedut mânile”.

„Flacara era de câţiva zeci de metri, imens de puternică şi de activă. Ne-am pus toţi mâinile la faţă. Dupa care, efectiv, au leşinat, au căzut foarte mulţi, din cauza norului negru de fum. Au inhalat fumul asta negru. Au leşinat, erau căzuţi pe jos. Am calcat efectiv peste oameni şi am ieşit afară (…) Probabil ca în Romania mi-aş fi pierdut mâinile. Sunt fericit că am ajuns aici şi am putut să fiu tratat foarte bine”, a spus Fratoaica pentru un post local de televiziune, citat de Romania TV.