Mărturiile femeilor din această țară sunt cutremurătoare. „Nu au mai rămas bărbaţi în Siria”. „Sunt căsătorită cu un bărbat pe care nu l-am întâlnit niciodată. Este aproape de două ori mai mare ca mine, are două fete adolescente şi trăieşte în România. De peste şapte luni aştept să îmi primesc viza pentru a fi împreună cu soţul meu. 

Nu mai există tineri rămaşi în Siria, aşa că aceasta este singura mea şansă să întemeiez o familie şi să plec şi să devin cetăţean al unei ţări europene. Nu am niciun viitor aici, cel puţin această căsătorie îmi oferă o speranţă”, a spus a declarat pentru Albawaba News Zainab, o tânără de 28 de ani. 

Zainab şi soţul ei Imran, de 54 de ani, s-au cunoscut pe Facebook. După o lună de vorbit s-au hotărât să se căsătoarească.  Din ce în ce mai multe femei din Siria apelează la căsătoriile prin împuterniciţi. Acest tip de mariaje, spune şeful instanţei religioase ce supervizează emiterea de documente civile pentru musulmanii sirieni, reprezinte 54% din căsătoriile din Siria. 

Unele tinere prefera să facă ceremonia de căsătorie prin Skype, în cadrul căreia participa un notar, mireasa, mirele, părinţii şi martori. După ceremonie, soţia sau un avocat ia contractul şi îl înregistrează la tribunal pentru a fi legalizat şi pentru a putea începe să lucreze la actele de emigrare.

 

Te-ar putea interesa și: