Evenimentul Zilei > International > MĂRTURIA INCREDIBILĂ A UNUI JURNALIST FRANCEZ DIN SALA BATACLAN ,,Au tras orbește în mulțime”
MĂRTURIA INCREDIBILĂ A UNUI JURNALIST FRANCEZ DIN SALA BATACLAN ,,Au tras orbește în mulțime”

MĂRTURIA INCREDIBILĂ A UNUI JURNALIST FRANCEZ DIN SALA BATACLAN ,,Au tras orbește în mulțime”

În timpul atacului de la concertul rock din sala Bataclan era prezentă și jurnalista Julien Pearce care a povestit momentele de groază pentru Europe 1.

"Am fost în interiorul sălii atacate. În plin concert mai multe persoane mascate au deschis focul. Erau arme de tip Kalashnikov și au tras orbește în mulțime. Totul a durat aproximativ 10-15 minute. A fost o acțiune extrem de violentă și a existat un val de panică, toată lumea a fugit la scena. Toată lumea se călca în picioare. Ulterior am  văzut oameni răniți în jurul meu, cadavre multe și o baie de sânge. Atacatorii nu au spus niciun cuvânt și au avut timp să-și încarce armele de 3 ori. Oamenii țipau atât de tare încât oricum nu-i auzeam. "

Atacurile din Franța sunt fără precedent. Vorbim despre  7 atacuri teroriste simultane. Franța a închis frontierele și a declarat STARE DE URGENȚĂ. Oamenii s-au baricadat sub imperiul terorii în casă, metroul este blocat, iar pe surse se vorbește de peste 60 de morți, sute de răniți și ostaci. Primele explozii s-au produs în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei, iar alte atacuri armate au fost semnalate în zonele Fontaine au Roi, Charonne, Halles din Paris şi Bataclan.