Evenimentul Zilei > International > Martin Schulz DEZLĂNŢUIT: Trump, Putin, Erdogan se comportă ca nişte TIRANI
Martin Schulz DEZLĂNŢUIT: Trump, Putin, Erdogan se comportă ca nişte TIRANI

Martin Schulz DEZLĂNŢUIT: Trump, Putin, Erdogan se comportă ca nişte TIRANI

Candidatul la funcţia de cancelar al Germaniei, a declarat, astăzi, că preşedinţii Trump, Putin şi Erdogan se comportă ca nişte lideri autocraţi. Aşa cum ştim, termenul de atrocaţie este atribuit unei forme de guvernare în care întreaga putere a statului stă în mâna unei singure persoane, mai pe scurt tiranie. Iar remarca liderului german sigur va costa într-un fel Germania, mai ales că peste câteva săptămâni va fi G20.

Martin Schulz mai spune  că Uniunea Europeană trebuie să devină mai puternică pentru a răspunde carenţelor democratice din Statele Unite, Rusia şi Turcia. ”Acum este important să reîntinerim Europa şi să o facem mai puternică. Nu doar prin cuvinte, ci prin politici concrete”, a afirmat Schulz pentru publicaţia Passauer Neue Presse, citată jurnal.md.

Summitului G20 se va desfăşura la Hamburg în perioada 7-8 iulie, unde este de aşteptat ca preşedintele SUA, Donald Trump, "să încerce să renegocieze termenii acordurilor comerciale pentru a aduce beneficii mai mari Statelor Unite". Angela Merkel a afirmat la începutul acestei săptămâni că liberalizarea comerţului şi a pieţelor reprezintă obiectivul cheie al preşedinţiei germane a G20.

Opoziţia faţă de agenda protecţionistă a lui Donald Trump este unul dintre punctele comune ale lui Schulz şi Merkel. Schulz l-a criticat luna trecută pe Trump, susţinând că preşedintele american distruge valorile occidentale şi subminează cooperarea internaţională.

În acest context, Schulz a afirmat că unii lideri ai statelor din G20 se comportă ca nişte lideri autocraţi, făcând referire directă la preşedinţii Trump, Putin şi Erdogan, titrează sursa menţionată care, cu siguranţă îi va deranja pe cei trei mari lideri mondiali.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: