Evenimentul Zilei > Actualitate > MARȘURI pentru reinstaurarea MONARHIEI, în Capitală şi în ţară. Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, printre participanți
MARȘURI pentru reinstaurarea MONARHIEI, în Capitală şi în ţară. Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, printre participanți

MARȘURI pentru reinstaurarea MONARHIEI, în Capitală şi în ţară. Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, printre participanți

Sute de persoane au participat, sâmbătă, în Capitală, la Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova la marşuri prin care au cerut o Constituţie monarhică şi reinstaurarea monarhiei ca soluţie pentru România. Printre participanţi s-a numărat şi fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, informează Mediafax.

În București, aproximativ 200 de oameni au participat la Marşul Regal – Monarhia pentru viitor, cerând în principal ca România să redevină regat, pentru a-şi recăpăta astfel "prestigiul extern şi echilibrul intern de dinainte de 30 decembrie 1947".

Participanţii – în majoritate de vârsta a treia, dar şi tineri – s-au adunat în jurul orei 16.30 în Piaţa Victoriei, de unde au plecat în marş până la statuia ecvestră a regelui Carol I, pe traseul Bulevardul Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Bulevardul Dacia – Calea Victoriei.

Marşul a fost organizat de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei.
Cluj: Peste 300 de persoane au participat la un marş regal, cerând o Constituţie monarhică

În Cluj-Napoca, peste 300 de persoane au cerut o Constituţie monarhică şi reinstaurarea monarhiei ca soluţie pentru România. Participanţii la manifestare s-au adunat sâmbătă, în jurul orei 17.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore, steaguri cu însemnele Casei Regale şi fotografii ale Regelui Mihai I şi ale familiei regale, dar şi afişe cu mesaje precum "Monarhia salvează România", "Maiestate te iubim, monarhie vrem să fim", "Adunare Constituantă pentru Regatul României".

Ei au pornit într-un marş prin centrul municipiului şi au scandat "Regele Mihai", "Regele şi patria", "România colţ de Rai, doar cu Regele Mihai", după care s-au reîntors în Piaţa Unirii.

La finalul manifestării, artişti ai Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca au intonat Imnul Regal şi au fost lansate 1.000 de baloane roşii, galbene şi albastre în semn de omagiu şi respect pentru familia Casei Regale şi pentru Regele Mihai I.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: