Marius Novanc: "Naţionala are un joc învechit!"

Marius Novanc: "Naţionala are un joc învechit!"

Deşi recunoaşte că reprezentativa ţării noastre a dezamăgit la Mondialul din Suedia, pivotul nu crede că tricolorii ar trebui să fie pedepsiţi.

Naţionala masculină de handbal a României a dezamăgit crunt la ediţia din acest an a Campionatului Mondial. Plecată în Suedia, ţara-gazdă a turneului final, cu obiectivul declarat de a se califica în grupele principale, echipa antrenată de Vasile Stângă a încheiat competiţia lamentabil, pe locul 19, ceea ce reprezintă cea mai modestă clasare pe care tricolorii au avut-o vreodată la turneele finale. Totodată, reprezentativa ţării noastre a fost cea mai slabă reprezentantă a Europei la Mondialul suedez.

Sub România s-au mai clasat doar Tunisia, Brazilia, Chile, Bahrain şi Australia. Precedentul record negativ al handbaliştilor români data din 2009, când aceştia au încheiat pe poziţia a 15-a Mondialul din Croaţia. În Suedia, tricolorii au înregistrat următoarele rezultate: 21-27 cu Croaţia, 30-39 cu Danemarca, 14-15 cu Algeria, 29-14 cu Australia, 38-28 cu Serbia, 33-38 cu Slovacia şi 30-29 cu Tunisia.

"Nimeni nu vine cu soluţii"

Ne puteți urmări și pe Google News

Australia este cea mai slabă echipă dintre participantele la Campionatul Mondial din Suedia. Jucătorii de la Antipozi s-au remarcat doar prin faptul că şiau plătit din propriul buzunar biletele de avion pentru deplasarea în ţara-gazdă a turneului final. S-au autopedepsit. Deşi nu sunt departe de "canguri", tricolorii nu cred că o astfel de măsură s-ar impune şi la naţionala noastră, ca pedeapsă pentru ruşinea din Suedia.

"Nu cred că e obligatoriu să fim pedepsiţi, dar aşa suntem noi, românii, trebuie să ne dăm în cap! Sunt mulţi specialişti, cu ghilimelele de rigoare, care îşi dau cu părerea, dar nimeni nu vine cu soluţii, cu ceva constructiv. Sigur, tuturor ne pare rău de rezultatele slabe pe care le-am avut la Mondiale, suntem conştienţi că am dezamăgit, dar să nu uităm, totuşi, că am fost acolo, între primele 24 de echipe din lume", a declarat handbalistul Marius Novanc ieri, pentru EVZ.

"Nici acum nu ne putem dumiri ce s-a întâmplat la acel meci cu Algeria, când am comis greşeli de-a dreptul copilăreşti... Ce mai, parcă am fost blestemaţi! Din păcate, naţionala are un joc învechit, suferim mult la combinaţii şi ne bazăm doar pe aruncările de la nouă metri. Avem extreme valoroase, numai că n-am ştiut să le punem în practică. Adversarii neau citit uşor jocul şi de aceea cred că am suferit mai mereu în reprizele secunde ale meciurilor", ne-a mai spus pivotul de la Energia Târgu-Jiu.

1.500 de dolari a scos din buzunar fiecare handbalist australian pentru a-şi plăti biletul de avion până în Suedia

ŞEDINŢĂ

Stângă, la raport

Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, va avea astăzi o discuţie cu selecţionerul Vasile Stângă pe marginea contraperformanţei de la Campionatul Mondial. De acea stă întâlnire ar putea depinde soarta antrenorului, care, după eşecul cu Algeria, a spus că e dispus să renunţe la post.

"Nu cred că e cazul să-i sancţionăm pe jucători, deşi consider că obiectivul pe care l-am impus a fost unul realist. O să am mâine (n.r. - azi) o discuţie cu stafful tehnic, pentru a afla şi eu cauzele rezultatelor slabe din Suedia", a precizat Gaţu, ieri, pentru EVZ.